Felgyújtotta az anya a 13 éves lányát megerőszakoló férfit

Börtönbe kellett vonulnia annak a spanyol nőnek, akinek bosszúból elkövetett emberölését sokan megbocsáthatónak tartották az országban.
Kapcsolódó cikkek

Az édesanyát öt évvel ezelőtt még kilenc és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélte egy spanyol bíróság, amiért 2005-ben felgyújtotta és ezzel megölte azt a férfit, aki megerőszakolta 13 éves kislányát. A Spanyolországban nagy nyilvánosságot kapott ügy azonban csak most jutott el arra a pontra, hogy a nőnek ténylegesen börtönbe kell vonulnia, miután sokan küzdöttek azért, hogy megmeneküljön a büntetéstől – írta a The Local spanyol kiadása.

María del Carmen García lányát még 1998-ban erőszakolta meg Benejúzar városában egy férfi, aki tettéért kilenc évig tartó börtönbüntetést kapott. A férfi még büntetését töltötte, amikor 2005-ben pár napra kiengedték a börtönből. A férfi ekkor ellátogatott Benejúzarba, ahol az utcán összefutott Garcíával, és állítólag gúnyos megjegyzéseket tett neki a támadással kapcsolatban, például megkérdezte: hogy van a lánya. Majd bement egy bárba.

A nő ekkor vett egy kanna benzint, bement a bárba, lelocsolta a férfit, majd lángra lobbantotta. A férfi egy héttel később halt bele az égési sérülésekbe. Az anyát ezután sokan hősként ünnepelték, és miután a bíróság 9 és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélte emberölés miatt – többre, mint a lányát megerőszakoló férfit – kampány indult azért, hogy kegyelmet kapjon.

Az évekig tartó jogi huzavona alatt az ügy megjárta a spanyol legfelsőbb bíróságot is, ahol büntetését öt és fél év börtönre csökkentették, azzal az indokkal, hogy a gyilkosság idején nem volt teljesen beszámítható állapotban. A nő ügyvédje azonban tovább küzdött, de egy bíróság elutasította kérelmét a börtönbüntetés elhalasztására, és a nőnek be kellett vonulnia a rácsok mögé. Az ügyvéd közölte, hogy nem hagyja abba a harcot, és fellebbezni fog, hogy elérje a szabadulását.

surveys