Welsz mérge interneten kapható

A Blikk szerint hivatalosan csak a gyógyászatban dolgozók, és ők is csak különleges esetben, komoly adminisztráció után juthatnak a szerhez, amely azonban illegálisan is kapható.
Kapcsolódó cikkek

A Simon Gábor egykori MSZP-alelnök elleni eljárás koronatanúja vagy orvos ismerősétől, vagy a feketepiacon, de mindenképpen illegálisan juthatott hozzá a nátrium-pentotál nevű szérumhoz – írja a lap. Egy adag ára a hivatalos forgalomban mintegy 900 ezer forint, de ennél Welsz Tamás minden bizonnyal sokkal többet fizetett.

Az érzéstelenítőként, altatóként, igazságszérumként és egyes amerikai tagállamokban kivégzésre használt méregként szolgáló nátrium-pentotál iránt jelentősen felszökött a feketepiaci kereslet, mióta az EU szigorított forgalmazásán. Bár csempészetéért börtön jár, az interneten több oldal is tárgyalja a beszerzési lehetőségeket, sőt, a Blikk olyan oldalt is talált, ami a méreg házi elkészítéséhez szükséges tartályt kínál, megegyezés szerinti áron.

A mérget tartalmazó fiolát Welsz érdi háza fürdőszobájában rejtette el. Március 20-án, amikor a rendőrökkel megérkezett a házba, hogy bizonyítékokat adjon át, bement a fürdőszobába, vélhetően ott adta be magának a halálos adagot. Az üres ampullát a rendőrök később az emésztőgödörben találták meg.

Welsz Tamás ellen csalás és közokirat-hamisítás miatt még mindig érvényben van az Interpol körözése – ez a nemzetközi bűnüldöző szerv honlapján is megtalálható – emlékeztetett a Blikk. Az ORFK erre úgy reagált: a közigazgatási hatósági eljárás befejezéséig a magyar rendőrség nem értesíti a halálesetről a körözést eredetileg kiadó Panamai Köztársaságot.

Címkék: welsz tamás