Szakadékba zuhant egy busz, rengeteg halott

A tragédia Thaiföldön történt. A vezető több autót is próbált megelőzni egy kanyargós lejtőn.
Kapcsolódó cikkek

Szakadékba zuhant egy emeletes busz Thaiföldön, a balesetben legalább 30 utas meghalt és 22-en megsérültek – közölték kedden helyi illetékesek.

A baleset hétfő este történt a kelet-thaiföldi Tak tartomány hegyvidékén, ahol a meredek lejtők és tűkanyarok miatt igen gyakoriak a balesetek: tavaly mintegy háromszáz szerencsétlenség történt.

A hétfői baleset szemtanúi elmondták, hogy a busz vezetője próbált megelőzni több gépkocsit egy kanyargós lejtőn, de a jármű kisodródott az útról, és többször megpördülve harminc métert zuhant a völgybe, majd egy fának csapódott.

A busz vezetője túlélte a balesetet, csupán bordatörést szenvedett. Szurija Praszatbunditja tartományi kormányzó szerint a sofőr azt állította, hogy lassítani próbált, de a fékek felmondták a szolgálatot.

Thaiföldön gyakoriak a közúti balesetek, részben a laza és ritkán betartott közlekedési szabályok miatt. Tavaly több mint 8600 ember halt meg az utakon.

Így zuhan le egy busz a dzsungelben

Azért az sem mindennapi, amikor egy busz utasai azt filmezik, hogy a járatuk megpróbál átkelni egy önmagánál 5 centivel szélesebb, sáros esőerdei “úton”. Nem sok sikerrel.