Rockervérengzés Brooklynban

Megölte három társát, majd magával is végzett egy fiatal iráni zenész
Kapcsolódó cikkek

Egy fegyveres férfi három embert lőtt agyon, majd önmagával is végzett, hétfőn hajnalban Brooklynban. Az áldozatok és a támadó is az Egyesült Államokba emigrált iráni rockzenészek voltak, akik egy szabadabb élet reményében az Egyesült Államokba emigráltak.

A Yellow Dogs (forrás: YouTube)

A Yellow Dogs nem egy kiemelkedő vagy különösebben elismert indierock zenekar (volt). Akkor tettek szert némi hírnévre, amikor egy több díjjal is kitüntetett 2009-es dokumentumfilm készült róluk, „No One Knows About Persian Cats” (Senki sem tud a perzsa macskákról) címmel. A film az Iránban hatalomellenesnek, vagyis üldözendőnek bélyegzett könnyűzenei stílus szerelmeseinek Teherán underground világában zajló életét mutatja be. A zenekar tagjai a film bemutatója után az Egyesült Államokba emigráltak, majd 2010-ben menedékjogot kaptak.

Egyelőre nem tisztázott, hogy mi vezetett a 27 éves gitáros Soroush Farazmand, testvére, a 28 éves dobos Arash, illetve barátjuk, a 35 éves utcai művész Ali Eskandarian életét követelő támadáshoz. Az első feltételezések szerint egy korábban a bandához tartozó, majd néhány nappal a gyilkosságok előtt kirúgott zenész bosszújáról van szó, ám ez a teória már megdőlt. A legfrissebb feltételezés szerint egy másik, emigráns irániakból álló zenekar egyik tagja volt a Yellow Dogs két zenészével, az egyik barátjukkal, illetve önmagával is végző férfi.