Agyonlőtte az emberrablót az áldozat rokona

Az elrabolt nőt nem a rendőrség, hanem családja találta meg egy elhagyatott házban.
Kapcsolódó cikkek

A 29 éves nőt előző hét szerda délután rabolta el volt barátja az amerikai Louisiana államban, amikor a nő közös gyermeküket vette fel egy bölcsödénél – közölte az ABC News a helyi rendőrség beszámolójára hivatkozva. A férfi csak a Bethany Arceneaux nevű nőt vitte magával, a kétéves gyereket a nő autójában hagyta. A helyi rendőrség azonnal elkezdte keresni az emberrablót, és kora este meg is találták autóját egy elhagyatott cukornádültetvénynél.

A rendőrök azonban hiába kutatták át a területet szerda este és csütörtökön, nem találták nyomát sem a nőt elrabló Scott Thomasnak sem áldozatának. A megyei rendőrkapitány ezt azzal magyarázta, hogy a két és fél méter magas cukornádakkal teli terepen „brutálisan” nehéz volt a kutatás.

A kudarcba fulladt rendőrségi akció után Arceneaux családja is elkezdte átvizsgálni az ültetvényt, és péntek délelőtt rá is bukkantak az emberrabló búvóhelyére, egy fák mögött álló elhagyatott házra, másfél kilométerre attól a helytől, ahol még szerdán megtalálták autóját. Miután az épületből egy sikolyt hallottak, körbevették az épületet, és a nő egyik unokatestvére berúgta az ajtót és az épületben meglátta Thomast, aki ekkor egy késsel elkezdte szurkálni a nőt. A meg nem nevezett unokatestvér ekkor több lövést adott le a férfira, akire már holtan találtak a lövéshangokra odarohanó rendőrök.

A nőt – akit elmondása szerint étlen-szomjan tartott elrablója –  kórházba szállították, ahol stabil állapotban fekszik – közölte az ABC News. A megyei rendőrkapitány elmondta, hogy az emberrablót agyonlövő unokatestvére ellen nem emeltek vádat az emberölés miatt, és nem is fognak. Arceneaux családja nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban az ABC Newsnak.