Lebukott a zug plasztikai sebész

Hat éven át injekciózott szilikont pacienseibe egy motelszobában.
Kapcsolódó cikkek

Engedély nélküli orvosi praktizálás vádjával vettek őrizetbe két férfit a floridai Orlandóban – közölte a SunSentinel című helyi lappal, Broward Megyei Sheriff Hivatala.

Fedett nyomozók vetettek véget egy hat éven át töretlen sikerrel virágzó üzlet működésének. A plasztikai sebészet nem olcsó mulatság, de Floridából sokan kinézik azokat, akik nem festenek tökéletesen egy falatnyi bikiniben vagy fürdőnadrágban. Erre alapozta karrierjét a 38 éves Matthew Joseph Schultz is. Hat évvel ezelőtt két szállodai szobát vett ki egy motelben Plantation városban, egyikben alkalmi rendelőt rendezett be, majd megkezdte a praktizálást. Mivel orvosi végzettsége és gyakorlata nem volt egy egyszerűnek tűnő műveletre, szilikoninjekciózásra specializálódott. A beavatkozásokat 100 és 1200 dollár (kb. 20-200 ezer forint) közötti összegekért végezte, naponta átlagban hat páciensen.

Ebben a motelben működött a zugplasztika (forrás: Google street view)

Egészen addig a napig, míg egy fülesnek hála két nyomozó  jelentkezett be a motelszobában kialakított rendelőjébe. A rendőrök először azt a hölgyet szólították meg, aki előttük járt az önjelölt doktornál. Tőle megtudták, hogy épp most fizetett 100 dollárt azért, hogy egy kis szilikont fecskendezzenek a szemöldökébe. A nyomozók azonnal letartóztatták az ál-doktort és asszisztensét William McAbeet. Utóbbi azzal védekezett, hogy ő maga sohasem végzett orvosi beavatkozásokat, csak adminisztrált és a betegekkel foglalkozott.

A Schultz által bérelt két szobában 15, feltételezhetően orvosi szilikont tartalmazó üveget, 51 üvegnyi lidokaint, fecskendőket, tűket, véres gézdarabokat, gumikesztyűket egyéb orvosi eszközöket, valamint egy táskában 18 ezer dollár (közel 4 millió forint) készpénzt találtak.