Újabb Facebook öngyilkosság

Felakasztotta magát egy férfi, mert felesége kiposztolta az esküvői fotóikat
Kapcsolódó cikkek

Néhány napja számoltunk be arról, hogy egy indiai kamaszlány felakasztotta magát, mert szigorú szülei eltiltották a Facebooktól és okos telefonjától, ő pedig nem tudott tovább elszigeteltségben élni. A sok helyen még mindig szigorú hagyományokat követő társadalomban újabb áldozatot követelt a nyugati modernitás.

Chandan Kumar Singh, 29 éves szoftvermérnök, egy a feleségével folytatott komoly vita után követett el öngyilkosságot – tudósít a Times of India. Az Észak-kelet Indiából származó féri három hónapja vette el Sandhya-t, az egyik kolléganőjét. A családjától azonban nem kapott és soha nem is kaphatott volna engedélyt a nászra, hiszen a nő, és családja egy másik valláshoz tartozott.

A férfi szülei végül nem álltak a fiuk boldogságának útjába, de ragaszkodtak hozzá, hogy a rokonság elől el kell titkolni a házasságot. Mivel a pár a fiú szülőhelyétől, majd kétezer kilométerre, délre lakott, a szülők mindenkinek azt mondták otthon, hogy Chandan Ausztráliába költözött.

Néhány hét múlva azonban összeomlott a titok, amikor az ifjú feleség nem csak kiposztolta az esküvői fotókat a Facebook profiljára, de be is jelölgette rajtuk ifjú férjét, így annak minden ismerőse szembesült a „családot megalázó” házassággal. A szülők gyorsan értesítették fiukat és könyörögtek, hogy minél előbb szedesse le a képeket az asszonnyal. A férfi azonban hiba könyörgött és veszekedett feleségével, nem volt hajlandó megtenni. Nem értette mi rossz van a fotók megosztásában.

Másnap reggel közös otthonukban holtan találta a férjét, aki búcsúüzenetet hagyott a laptopján majd felakasztotta magát. A fiú szülei nagyon gyanúsnak találják a körülményeket és nem hajlandóak belenyugodni, hogy a rendőrség öngyilkosságot állapított meg, majd lezárta a nyomozást. A nyomozók viszont úgy látják, semmi jele annak, hogy külső beavatkozás történhetett.