Kirúgták a boltost, miután pisztolyával elijesztett egy rablót

Pár órával a megakadályozott rablás után már el is bocsájtotta munkaadója, mert tilos lett volna fegyvert vinnie a boltba.
Kapcsolódó cikkek

Amikor a kést lóbáló maszkos rabló betért hétfő hajnalban a benzinkút boltjába az amerikai New Hampshire államban található Nashua városában, a boltos nem gondolkodott sokáig, hogy mi kell tennie. Az életét féltő Shannon Cothran gyorsan előkapta pisztolyát, majd közölte a rablóval, „ez egy rossz ötlet, nem akarod megtenni – írta a Nashua Telegraph. A rabló a fegyvert látva azonnal felmérte, milyen rossz helyzetben van és gyorsan elhagyta az üzletet.

A 29 éves boltos a rabló távozása után azonnal értesítette a rendőrséget, majd a munkaadóját is, amely alig pár órával a rablási kísérlet után értesítette a férfit, hogy az eset miatt ki van rúgva. Mégpedig azért, mert a cég szabályzata tiltja, hogy munkatársai fegyvert vigyenek be magukkal munkahelyükre, és ezen még az a tény sem változtat, hogy ezzel megakadályozott egy rablást.

A nashuai benzinkút, ahol a rablási kísérlet történt
Fotó: Google Street View

Cothran elmondása szerint az üzletvezető és a kutat üzemelő Nouria Energy nevű cég egyik helyi vezetője is megtartása mellett kardoskodott, de a cég hajthatatlan maradt. Az eladó a Telegraphnak elmondta: tudott a cégszabályzat ezen részéről, és egyáltalán nem lepődött meg, amikor közölték vele, hogy ki van rúgva, és nincsen benne szálka döntésük miatt. Ugyanakkor elmondta azt is, hogy a fegyverrel nem a rablást akarta megakadályozni, hanem a saját életét mentette, mert az volt az érzése, hogy a késes rabló meg fogja szúrni.

A Telegraph csütörtökön már arról számolt be, hogy első cikkük megjelenése óta a boltos országosan ismert lett kirúgása miatt, és házánál egymás érik az újságírók és tévés stábok. A férfi a lap riporterének elmondta: semennyire sem nem akarta ezt a nagy médiafigyelmet, de megérti, hogy esete szélskörű problémára irányítja rá a figyelmet. Ugyanakkor közölte: szeretné, ha már vége lenne, és visszatérhetne életéhez.