Fűrésszel amputálta saját lábát

A 47 éves falusi férfi egy fémfűrésszel és egy késsel vágta le saját lábát az otthonában, mert nem volt pénze orvosra.
Kapcsolódó cikkek

A falujában igazi keményfiúként ismert Cseng Janliang még tavaly januárban kezdte rosszul érezni magát. Először hastájékon érzett fájdalmat, majd a kínzó fájások áttevődtek a lábára – amit a falusi rendelőben fájdalomcsillapítókkal igyekeztek tompítani – majd egy idő után már lábra sem tudott állni. Ekkor nagyvárosi kórházakat keresett fel, ahol artériás trombózist diagnosztizáltak mindkét lábában, aminek nem találták az okát – írta a ChinaSmack egy helyi lap beszámolója alapján.

Kezelés azonban szóba sem jöhetett. A férfi ugyanis a család összes megtakarítását elköltötte a több nagy kórházban elvégzett vizsgálatokra. Így visszatért falujába és nagy fájdalmak mellett várta az elkerülhetetlent. A beszámoló szerint olyan erős fájdalmai voltak, hogy gyakran elájult, a szomszédok pedig néha nem tudtak aludni üvöltései miatt. A férfi hiába szedett fájdalomcsillapítókat, azok nem használtak. Aztán egyszercsak foltok kezdtek el megjelenni a jobb lábán, majd a bőre feketévé vált, majd fekélyesedni és üszkösödni kezdett – írta a lap.

A férfi azután döntött a lába amputálása mellett, miután látta, hogy a fekély terjedni kezdett felfelé. Arra nem volt pénze, hogy egy kórházban végeztesse el a beavatkozást, a falusi doktor pedig nem vállalta, hogy levágja a lábat. Cseng Janliang így egy este, miközben felesége aludt, fogott egy fémfűrészt és egy gyümölcskést, a szájába egy törülközőbe csavart hátkaparót rakott, és otthon, az ágyában levágta a saját lábát, 15 centiméterrel a csípője alatt. Lába mellett négy foga bánta a saját magán elvégzett lábamputációt, valamint a fémfűrész, amely az amputáláskor kettétört.

A férfi most azt reméli, hogy jószívű emberek pénzügyi segítségével kaphat egy műlábat, hogy el tudja látni családját, mert betegsége óta nem tud dolgozni, és 17 éves lánya fizetéséből élnek.