Sok dolguk volt ma a tűzoltóknak

Leégett egy családi ház Magyargécben, avartűz volt Debrecen határában, Sajóbábonynál és Tardon a száraz fű égett.
Kapcsolódó cikkek

Több komoly tűzhöz is ki kellett ma menniük a tűzoltóknak.

Nógrádban
Leégett egy családi ház Magyargéc községben hétfőn délután – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tetőszerkezet leégett, a födém is beszakadt. A 65 éves tulajdonos nem sérült meg, de a ház lakhatatlanná vált. A salgótarjáni tűzoltók két, a balassagyarmatiak egy járművel vonultak a helyszínre.

Hajdú-Biharban

Debrecen határában pedig lakóházakat veszélyeztetett az avartűz. A tüzet körülhatárolták, személyi sérülés nem történt – közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. A tíz hektáron égő aljnövényzet oltásában öt járművel húsz tűzoltó vett részt, akiknek időben sikerült körülhatárolni a tüzet, így a lángok nem terjedtek át a szomszédos lakóépületekre – tette hozzá Madai Petra.
Tájékoztatása szerint több fa villanyoszlop is megsérült a tűzben, és az áramszolgáltató szakemberei a helyszínen dolgoznak a kárelhárításon.
A tűzoltóknak a lángok eloltása után még mintegy egy órányi munkájuk van a helyszínen, hogy a későbbiekben ne kaphasson újra lángra az aljnövényzet – ismertette Madai Petra.

Borsodban

A bordosi tűzoltókat két helyre is riasztották hétfő délután, szárazfű- és szalmabála tűzhöz  Sajóbábonynál, illetve Tardon oltottak – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője. Mindkét tűz kettes kiemelt riasztású volt.
Hudák Andrea elmondta: Tardon már befejeződött az oltás, ott 100 szalmabála és három hektár szárazfű égett. Kézi szerszámokkal, sőt erőgéppel is dolgoztak.
Sajóbábony külterületén nagy kiterjedésű szárazfű tűzhöz riasztották a tűzoltókat. A dombos területen kézi szerszámokkal és erőgéppel próbálják megfékezni a lángokat.

Címkék: tűz