Öt perc sem kell egy csúcskocsi ellopásához

Egy felsőkategóriás autó akár már félmillióért kaphat új azonosítókat, hogy sose derüljön ki róla, hogy nem tisztességes úton került új tulajdonoshoz – derül ki a vezess.hu interjújából.
Kapcsolódó cikkek

Autómániás versenyzőből lett orgazda-szerelő Sándor Gyula, aki csalásért, sikkasztásért, és egyedi azonosítójel meghamisításáért kapott 7 év 4 hónapos börtönbüntetést. A férfi a vezess.hu-nak elmondta, nagy „család”foglalkozik a lopott autókkal, illetve azok legalizálásával. Az eltulajdonítható értékes járművekről szóló tippadóktól, a tolvajokon át az orgazda-szerelőkig, és a papírok megszerzésében segédkező hivatalnokig terjed a bűnszervezet, ami nem működne kölcsönös bizalom nélkül.

Ő roncsautó legális azonosítóit ruházta át lopottakra az ötszázezer forintos járművektől a felsőkategóriásig. A legalizálás ára nagyjából a negyedmilliótól a félmillióig mozog. A legkevesebbet egyébként éppen a drága autók tulajdonosai akarnak fizetni, akik olyan „90 százalékban spórolnak még akár a 10 ezer forintos tételen is”

A szerelő azt is elárulta: 4-4,5 fél perc ellopni egy csúcskategóriás autót, és a budai hegyekben lehet szerezni. Szerinte az autótolvajt csak a haszonszerzés vágya hajtja, nem hobbiból csinálja, vagy azért, hogy megkárosítson valakit.

Egy kétmilliós autóért például 350 ezer forintot is kaphat az eltulajdonítója, az orgazda viszont egymilliót hoz ki belőle.

Címkék: tolvajautólopás