Baseballütővel verte agyon az éhező kutyát

Szomszédja kérésére végezte ki a jószágot egy férfi Zala megyében, Dióskálon.

Gazdája ugyanis nem tudta etetni a kutyát, azt viszont nem akarta, hogy éhezzen. Szombaton áthívta a szomszédot, aki egy házilag készített baseballütővel végzett a közepes termetű keverék ebbel, a tetemet pedig elásta az udvaron.

Állatkínzás miatt indult eljárás mindkét férfi ellen – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Azt nem tudni, hogyan derült ki a brutális tett, ki jelentette a rendőrségnek a történteket.

Rács mögött a lógyilkos

Egy év letöltendő fogházbüntetést kapott a közelmúltban az a férfi, aki 2010 júliusában Érden, a nyílt utcán leszúrt egy lovat. A tárgyalótermet megtöltő mintegy harminc állatvédő ovációval fogadta a döntést. Kattintson a részletekért!

A pénztárcájuknál fognák meg az állatkínzókat

A napokban nyilvánosságra került munkaanyag szerint drasztikusan emelné a bírságok összegét a szaktárca. Az 1998 óta érvényes szabályozásnak már nincs visszatartó ereje, ezért kell a szigorítás.

Így például 150 ezer forintot kellene fizetnie majd annak, aki elfogadható ok vagy körülmény nélkül oltja ki egy állat életét. Ugyanekkora büntetés járna állatkínzásért és állatviadal tartásáért is.