EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

borovitz tamás / mohos márton

Műpéniszt és elektromos rollert nem fogtunk ugyan, de rendőrségi viperának látszó tárgyat kiemeltünk a Dunából életünk első – de biztosan nem utolsó – mágneshorgászatán.

k. kiss gergely / tamásné szabó zsuzsanna
vitéz f. ibolya / farkas norbert

Kétségbeesett önkormányzatok és vállalkozások sora kér kormányzati beavatkozást, mert az eddigihez képest sokszorosára emelkedik az áramszámlájuk, sőt nincs is jelentkező, akitől áramot vehetnének. Mitől vadult meg ennyire a piac, meddig emelkedhetnek az árak, előfordulhat-e, hogy nem lesz áram?

nagy józsef / szajki bálint

Mit kezd a rezsirobbanással az ország legmagányosabb, leginkább önellátó szelete, a tanyavilág? Merre menekül a 300 hektáros hagymásgazda, van-e oka aggódni a házát napelemmel felszerelő özvegyasszonynak?

nagy józsef / szajki bálint

Mekkorát robban a rezsibomba Hódmezővásárhelyen, Makón és Algyőn?

trencsényi ádám

Egyikük a jachtjából esett ki és részegen, a másik a kórház ablakán, nagybetegen. Volt, akit varangyméreg hatására vitt el az infarktus, míg többek halála öngyilkosság képét mutatja. Összegyűjtöttük, mit lehet tudni az orosz energetikai elit tagjainak szaporodó idei haláleseteiről.

inkei bence

A Naiv.Szuper. és a Doppler-regények szerzője, nemzedéke egyik legismertebb norvég írója a hónap végén Budapestre látogat. Arról kérdeztük, változtattak-e a 2020-as évek traumatikus eseményei a rá amúgy is jellemző fekete humoron; és hogy miért forog egyik regénye a szex körül, amikor bevallottan untatják az írott szexjelenetek.

jankovics márton

Az ágyúk vagy a könyvek erősebbek? És vajon tényleg segíthetnek az utópiák a klímakatasztrófa elkerülésében? – ezekről is beszélgettünk Anthony Doerr-ral, a 15 millió példányban elkelt A láthatatlan fény szerzőjével, akinek új regénye az emberiség nagy kérdéseivel szembesít.

pető péter

Miért emlékeztet a Názáreti Jézussal való bánásmód arra, ahogyan a modern autokráciák használják a hírszerzést, milyen fedett ügyben járt el Rubens, és hogyan használták a hatalmak a történelem során az álhíreket, a propagandát, a megfigyelést, a cselvetést az ellenség gyöngítésére?

kerner zsolt

Kiderült, hogy az uniós pénzekkel valóban nyomást lehet gyakorolni a tagországokra. És ennek a nyomásgyakorlásnak még nincs vége.

vitéz f. ibolya / mohos márton

Több száz hektár termőföldet sajátítanak ki.

grád-kovács márta / varga jennifer

Karma, a budapesti belga juhász 18 ország versenyzőit megelőzve győzedelmeskedett a mentőkutya-világbajnokságon. Hogy néz ki egy mentőkutya dolgos hétköznapja, mit csinál munkaidő után, illetve mi vár majd rá a nyugdíjas éveiben?

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: