EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

grád-kovács márta / adrián zoltán

A pénteki tüntetést szervező budapesti diákokkal beszélgettünk arról, mit tehetnek a fiatalok a tanáraikért; egy menő, fővárosi iskolában mit érzékelnek az átfogó problémákból; illetve szerintük is összeomlott-e már az oktatási rendszer.

balavány györgy / adrián zoltán

Lelkesen cselekvő emberekkel találkoztunk, akik eredményesen veszik fel a harcot a klímaváltozás negatív következményeivel, ráadásul a helyi társadalmat is képesek összefogni – kulturális, politikai, sőt, generációs különbségektől függetlenül. Riport.

biró péter

Még a legfejlettebb demokráciákban sem támaszkodnak feltétlenül a szakemberek véleményére, és komoly következményei lehetnek, ha az időjárás alakulása nem cseng egybe a politikai szándékkal

papp atilla / csóti rebeka

A legfrissebb, 2020-as ifjúságkutatás arra keresi a választ, milyen meggyőződésekkel, kilátásokkal és tervekkel éli mindennapjait a fiatalság Magyarországon.

szegő iván miklós

Mihail Gorbacsovot Putyin hűséges szolgái máris támadják, de a világ sokat köszönhet neki. A Nyugaton népszerű Gorbacsov azonban hazájában számos hibát követett el.

jankovics márton / szajki bálint

Millió módja lett volna, hogy a nyugati hatalmak elkerüljék az afganisztáni megszállás katasztrofális végkifejletét, ami Putyint is bátoríthatta Ukrajna lerohanására – véli William Dalrymple történész, akinek az afgán elnök mellett a Fehér Ház egyaránt kikérte tanácsát. Budapesten interjúztunk vele.

nagy józsef / mohos márton

Moldova György temetésén júniusban két, bányászegyenruhás férfi is ott állt a gyászolók között. Komlóról érkeztek, a városból, melyről Moldovának bő fél évszázada kötete jelent meg. Meglátogattuk őket.

Grósz petra

Nemcsak a kifutókat, de a sztárvilágot és a közösségi oldalakat is rózsaszínnel locsolták le az elmúlt hónapokban. Az őrületnek neve is van: barbiecore, amely a világ kedvenc babájáról kapta a nevét. Az új trend viszont a jelek szerint messze elrugaszkodik azoktól a sztereotípiáktól, amiket Barbie-hoz kötünk.

lugosi Péter / farkas norbert

Mi köze az árvaszúnyogoknak a régészethez? Miről árulkodik a mamutok Kárpát-medencei eltűnése? Miért néptelenedtek el az újkőkor végén a régió települései? Mit állapíthatunk meg a mai globális felmelegedésről a múlt klímaváltozásainak tükrében?

polák zsóka

Karl May indián hőseivel együtt tiltólistán találta magát Németországban. Számonkérhető a teljes történelmi hitelesség egy fikciós regényen? El kell szégyellnünk magunkat a gyerekkori indiánjelmezes fotóink láttán? És mi a helyzet az Egri csillagok törökjeivel?megválaszolásában.

KORÁBBI VÁLOGATÁSAINK: