EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

benke ágnes / koszticsák szilárd

Ügyeletet és idősgondozást is vállaló háziorvos, a közétkeztetés étrendjét összeállító dietetikus, sportolókat rehabilitáló gyógytornász és cégeknek számlázó üzemorvos – szeptember 1-jétől mindegyiküknek fel kell adniuk a katázást.

pető péter / varga jennifer

A Hátsó füves futballmentőtúra olyan településeken vizitel, ahol megszűnt a futball: meggyőződésük, hogy a focicsapat működése a közösség fő összetartó erőinek egyike. Képek és minitörténetek Olaszliszkáról, a gyilkosság emlékeiről, a csodarabbi emlékezetéről és a csapatról, amelyben oly sokan szerelést húztak Lekvártól Nintendóig.

nagy nikoletta / mohos márton

Áltudományok mindig is léteztek, elég csak a lúgosító diétára vagy a homeopátiára gondolni. Hogyan terjedhetnek ilyen egyértelműen hamis elképzelések, és találhatnak milliós követőtáborra? Krekó Péter szociálpszichológussal és Falyuna Nóra nyelvésszel, a Sarlatánok kora című könyv szerzőivel beszélgettünk.

szalai máté

Oroszország elszigetelődik a nemzetközi politikában, Magyarország pedig az egyik legszorosabb barátja marad Moszkvának? Ez a két állítás hamisnak bizonyul, ha azt nézzük, hogy a világ országai miként reagáltak az orosz–ukrán háborúra.

kassai zsigmond

Úgy tűnik, hogy mind Oroszország, mind az Egyesült Államok az általuk preferált regionális nagyhatalmak kegyét keresi a térségben.

grád-kovács márta / mohos márton

Megeshetne másképp! – ez a címe az előadásnak, amelyben roma nők egészségügyi dolgozókkal és aktivistákkal kiegészülve mesélik el a saját történeteiket a magyar egészségügyben elszenvedett tapasztalataikról. Eltöltöttünk egy napot a borsodi falujukban, ahol fel is léptek.

d. kovács ildikó

Mit tanulhatunk John F. Kennedy életének első negyven évéből?

kránicz bence

Adam Sandler akkor a legjobb, amikor rosszul van. A netflixes Mindent egy lapra főhőseként aritmiásan szuszog, mint egy tüdőbeteg rozmár, miközben igyekszik NBA-kosarassá edzeni egy balhés spanyol segédmunkást, aki történetesen istenáldotta tehetség, újra bizonyítva, hogy sokkal több van benne, mint amit általában mutat. Kritika.

pál mónika

Ha eltekintünk attól, mennyire „megosztó figura” a PC-ellenes Peterson, aki szerint a társadalmi hierarchia és a férfi-nő kategóriák is tisztán biológiai képződmények, akkor is adódik a kérdés, mennyire hasznos a könyve mint önsegítő irodalom.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: