EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

Jankovics Márton / Marjai János

Interjú a Libri irodalmi közönségdíjas Bödőcs Tiborral az érettségi tétellé válásáról, a cirkuszállamok cinizmusáról, a politikai humor polarizáltságáról, valamint Lőrinc agyáról.

Borovitz Tamás / Farkas Norbert

Gimeskövi Károly egy TikTok-videó miatt lett ismert: mielőtt elindult a busszal, megáldotta az utasait. Interjúnkból kiderül, hogy az ominózus felvétel kikerülése óta már életet is mentett.

Bicsák Boglárka / Molnár Zoltán / Tóth Fruzsina

Szezonnyitó dráguláskörkép a Balatonnál – kerekeztünk egyet a parton, és olykor megálltunk, hogy vendéglátósokkal meg strandolókkal beszélgessünk. Videó.

Inkei Bence / Marjai János

A két kimaradt év után melyek a legnagyobb nehézségek, és hogyan befolyásolja az előkészületeket a háború meg az euróárfolyam? Többek között erről beszélgettünk a Sziget főszervezőjével, Kádár Tamással.

Kálnoki Kis Attila / Farkas Norbert

A héten megírtuk, hogy Rapport Richárd, aki jelenleg a világ ötödik legjobb sakkozója, román színekben folytathatja a versenyzést. Néhány nappal korábban beszélgettünk az édesapjával, Rapport Tamással, és az interjúból a drámai lépés számos okára fény derül.

Jankovics Márton

36 év után megérkezett a mozikba a Top Gun folytatása, ami épp olyan őrjítően felszínes és szórakoztató, mint az eredeti volt. Fő erőssége a büszkén vállalt anakronizmus: a Top Gun: Maverick ugyanis nemcsak az amerikai katonai fölényhez zeng ódát, hanem a régi vágású akciófilmekhez is.

Kránicz Bence

Az idén egy szakítós kisfilm képviselte Magyarországot a cannes-i filmfesztiválon, de váratlanul egy thrillerbe forduló, az erdélyi rasszizmusról szóló román versenyfilmben is magunkra ismerhettünk. Kiküldött tudósítónk írása Cannes-ból.

Biró Péter

A Bird's Aren’t Real mozgalom poénnak indult, de mára hatalmas bázist tudhat maga mögött. A rajongók többsége tisztában van a mozgalom ironikus voltával, de egyre nő azok száma is, akik komolyan elhiszik, hogy a felettünk repkedő állatok tulajdonképpen csak kémkedő drónok.

Mázsár Tamás

Nem nehéz kitalálni, hogy melyik ez a szó. Egy magyar írónő interjút készíteni indult Budapestről Rómába, ám a gépe több mint 16 órás késéssel szállt fel. Nem csak az bosszantotta fel, hogy a csúszás miatt meghiúsult az interjú, hanem az is, ahogy Ferihegyen bántak vele.

Vincze Miklós

A magyar édességipar szereplői a negyvenes-ötvenes évek fordulóján megállás nélkül ontották magukból a propagandaszagú vagy egyszerűen csak furcsán hangzó márkaneveket, illetve a meglepő grafikai megoldásokkal operáló csomagolásokat. Ezek közül gyűjtöttük össze a legérdekesebbeket.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: