Könnyen bukhatja a cafeteriát

Egyre kevesebben számíthatnak cafeteriára, ugyanis a kkv-k kétharmada nem számol béren kívüli juttatással a következő egy évben.
Kapcsolódó cikkek

A legnépszerűbb juttatási forma továbbra is az étkezési hozzájárulás, amelyet a munkába járás költségtérítése és a SZÉP-kártya követ. Régiós szinten jelentős különbségek vannak. Dél-Dunántúlon a legkedvezőbb a helyzet, itt a cégek 48%-a fogja támogatni dolgozóit a béren kívüli juttatások valamelyikével, ezzel szemben Észak-Magyarországon csupán fele ennyi társaság gondolkozik így – derül ki a K&H kkv-felmérés legutóbbi adataiból.

A félévkor tapasztalt enyhe javulást követően folytatódik a gyakorlatilag négy éve tartó csökkenő trend, amellyel újabb mélypontot ért el a cafeteriát tervező cégek aránya. Jelenleg a vállalkozások mindössze 39%-a kalkulál az ilyen típusú juttatásokkal, ez az utóbbi tíz év legalacsonyabb aránya.

„A 2008-as csúcsidőszakhoz képest most fele annyi kkv tervez béren kívüli juttatásokat. A különböző elemek népszerűsége egyaránt csökkent az előző negyedévhez képest, egyedül az utazási hozzájárulásnál történt enyhe javulás” –mondta Kovács Viktor Zoltán, a kkv-marketing főosztály vezetője.