Kamu NAV-email kering, ne kattintson rutinból, ha jót akar

Adóvisszatérítést ígérnek, de csak az adatait lopnák el.
Kapcsolódó cikkek

Még mindig küldözgetik a NAV-ra hivatkozva az Adóvisszatérítés tárgyú spameket, amelyet ráadásul a NAV napi gyakorisággal készülő hírlevelének titulálnak. Az illetéktelenek e-mailjei egy hivatkozást tartalmaznak. Arra kattintva a NAV honlapjára (www.nav.gov.hu) hasonlító, de attól eltérő címen található oldal töltődik be, ahol személyes és bankkártyaadatokat is kérnek.

Azon túl, hogy éppen nincs sem bevallási, adóvisszatérítési időszak, több olyan gyanús körülmény is van, ami egy ilyen emailnél meg kell hogy állítson, mielőtt cselekednénk. Például a nyelvtanilag hibás megfogalmazás.

Valamint azt is jó, ha tudjuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV),

soha, semmilyen eljárásban nem kér az adóhatóság az adózóktól bankkártyákra vonatkozó adatokat.

Nagyon fontos, hogy senki ne adja meg a csalóknak ezeket az információkat, mert az ebből eredő károkért  a NAV nem vállal felelősséget, írta az adóhatóság megkeresésünkre.

A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózót, ha túlfizetése van.

Nem először próbálkoznak be csalók hasonló tartalmú levéllel, és nyilván nem is utoljára, szóval legyen figyelmes, mielőtt kattintana. Az internetes cím ellenőrzésével nagy bizonyossággal kiszűrhetőek a hamis – vélhetően csalók által üzemeltetett, adathalász – honlapok.