Mészáros vagyona is nő az Opus Global tőkeemelésével

Az egy részvényre jutó saját tőke mutatója mintegy 20 százalékkal javul.
Kapcsolódó cikkek

Az Opus Global Nyrt. egy részvényre jutó saját tőke mutatója mintegy 20 százalékkal javul a végrehajtott tőkeemeléssel, ami így a társaság minden részvényese számára vagyonnövekményt jelent – mondta a tőzsde prémium kategóriájában jegyzett cég vezérigazgatója a Világgazdaságnak.

Az Opus Group legnagyobb, 24 százalékos részvénytulajdonosa Mészáros Lőrinc, és a nemrégen átkeresztelt cég remekül teljesített az idei első félévben:

Varázslatosan teljesített Mészáros Lőrinc cége
Annyira jól pörögnek a milliárdok, hogy hamarosan prémium kategóriába lép az Opimus Nyrt. utódjának részvénye.

A cég vezérigazgatója, Ódorné Angyal Zsuzsa a lap hétfői számában ismerteti, hogy az úgynevezett ázsiós alaptőke-emeléssel a kibocsátott új részvények 25 forintos névértéke és a 310 forintos kibocsátási árfolyama közötti különbözet a tőketartalékba kerül. Ezáltal részvényenként 285 forinttal, összesen több mint kétmilliárd forinttal növekszik a részvénytársaság saját tőkéje a tartaléksoron.

A tőkeemelés során – a zárt körben kibocsátott új részvényeket lejegyző – Status MPE Magántőkealap által a társaságnak nyújtott kölcsön kerül apportálásra közel 2,3 milliárd forint értékben. A vezérigazgató hozzátette: a kölcsön felvételére azért volt szükség, hogy az Opus Global leányvállalata, az Opimus Press idő előtt visszavásárolhasson az általa 2016-ban zárt körben kibocsátott, 20 millió euró névértékű kötvényekből. (A Világgazdaság új tulajdonosa az Opimus Press.)

Ódorné Angyal Zsuzsa a Világgazdaságnak kifejtette: a kölcsönkövetelés apportálásával az Opus Global kötelezettsége lényegesen csökken, mivel a követelés megszűnt, továbbá a kötvények egy részének visszavásárlásával csökken a társaság kitettsége, mindennek pedig közvetve pozitív hatása van az eredményalakulásra.

Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc, a Visonta Projekt Kft. tulajdonosa (b) és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (j) érkezik a cég búzafeldolgozó üzemének alapkőletételére, 2017. április 24-én. MTI, Komka Péter