Sürgősen költekeznie kell, ha még nem tette

Már csak egy hónapja van arra, hogy a 2013-ban SZÉP-kártyákra utalt összegeket felhasználja. Akár a nyaralási előfoglalást is fizetheti belőle!
Kapcsolódó cikkek

Májusban a mostanin kívül még egy hosszú hétvége lesz (a 23-25-i, pünkösdi), ami jó alkalom arra, hogy a hónap végén lejáró SZÉP-kártya összegeket pihenésre, üdülésre, feltöltődésre költsék a munkavállalók. Az elmúlt két hétben egyébként 400 millió forinttal csökkent kártyákra 2013-ban feltöltött és 2015. május 31-ig felhasználható összeg.

Ennyit kell még elkölteni

A Széchenyi Pihenőkártyák három zsebében a két éve feltöltött 67,8 milliárd forintból még 2,4 milliárd forint várja, hogy tulajdonosaik valamilyen rekreációs célú szabadidős tevékenységre, szállásra, éttermi fogyasztásra költsék el az elkövetkező hónapban. Az NGM szakértői elképzelhetőnek tartják, hogy idén 1 milliárd forint alá csökken a „bent ragadó”, tehát a munkáltatókhoz visszautalt pénz.

Május végén elvész

A két éve kapott juttatást a munkavállalók május végét követően már nem tudják felhasználni, ezért mindenkinek az ajánlják, hogy még időben ellenőrizze egyenlegét a kibocsátó bank honlapján. Ha a szálláshely-zsebben lévő keret elköltése valamilyen akadályba ütközik az elkövetkező időszakban, akkor érdemes megfontolni egy később igénybe vehető voucher (szállodai szobautalvány) vásárlását, vagy előzetes internetes foglalás lehetőségét is.