A karácsony ne a munkáról szóljon!

Számos oka lehet annak, ha valaki még a szeretet ünnepén sem képes felfüggeszteni a szokásos tevékenységét. Tanulságos végigvenni, milyen kifogásokat is keresünk, hogy igazoljuk magunkat.
Kapcsolódó cikkek

Azok, akik rendszeres és teljes szünidőt engedélyeznek maguknak, sokkal hatékonyabbak, eredményesebbek és termelékenyebbek, mint azok, akik folyamatos készültségben állnak – írja a LinkedIn szakértői cikkében. Ezt is vegyük figyelembe, amikor megint ott tartunk, hogy végig akarjuk dolgozni az ünnepeket is.

Indok mindig van

Szemezgettünk a Profession.hu cikkéből, mi mindent tudunk érvként felsorolni, ha meg kell indokolnunk, miért is döntünk karácsonykor is a munka mellett. Például azt, hogy félünk, meg hogy elvárják tőlünk a dolgot.

De gondolkodjunk el, vajon valóban ez-e a helyzet, vagy csak mi gondoljuk.

És biztos-e, hogy jó, ha mindig szó szerint vesszük, az idő pénz. Vagyis, ha otthon is fontos irodai üzemmódban dolgozunk.

E-mail, kilátással?

Azért is gondolkodjunk el egy kicsit, mert nem lehet részünk valódi regenerálódásban, ha ugyanazt tesszük, mint a munkanapokon.

S ha eldöntöttük végre, hogy képesek vagyunk nemet mondani, próbáljunk figyelni arra is, hogy a vakáció a feltöltődésre való. A miénkre.

Ne utazzunk hát távoli helyekre csak azért, mert az az elvárás, vagy mert “jól hangzik”. Ha például a munkánk eleve állandó utazással jár, nem biztos, hogy jó ötlet az ünnepek alatt is a reptér felé venni az irányt.

Ha egy kirándulás nem más, mint “e-mail, kilátással”, tudni fogjuk, hogy valójában csak tettetjük a kikapcsolódást.

Kikapcsolódási tippekért kattintson ide!

Címkék: karácsonymunka