16 ezerszeres pénzt nyert egy magyar sportfogadó, mutatjuk a tippjeit

Hét meccsre fogadott, szinte a lehetetlen kategória, hogy bejött neki.
Kapcsolódó cikkek

A Szerencsejáték Zrt. 2021-ben 701,4 milliárd forint árbevételt ért el, ez az előző évihez képest 21,9 százalékos növekedés. A vállalat éves beszámolójából az is kiderült már korábban, hogy az árbevételből mintegy 490 milliárd forintot juttattak vissza a játékosoknak, ami naponta átlagosan 1,3 milliárd forint nyeremény kifizetését jelentette.

A 24.hu megkeresésére a nemzeti lottótársaság a többi közt a nyereménykifizetésekre vonatkozóan is részletes adatokat közölt. Ebből kiderül, hogy a Tippmixen nyerték a legtöbb pénzt, 189 milliárd forintot az emberek, ezt követi a Tippmixpro 106 milliárd forintos kifizetéssel, a dobogó alsó fokán pedig a sorsjegyek találhatók, melyeken szintén több mint 100 milliárd forint ütötte a játékosok markát.

A 15 játékot felsorakoztató lista további érdekessége, hogy az ötöslottón 20 milliárd forint, a hatoslottó 10 milliárd forint nyereményt vehettek fel a játékosok, miközben a góltotón mindössze 34 millió forint volt a kifizetés. Igaz, ez a játéktípus a legkevésbé népszerű.

A Szerencsejáték Zrt. lapunkat arról is tájékoztatta, hogy a tavalyi év folyamán nem volt arra precedens, hogy játékosaik nem jelentkeztek nagynyereményért. A kisebb nyeremény-kategóriákban fel nem vett nyeremények összege ugyanakkor az ötöslottó esetében 391,8 millió forint, a hatoslottón 156,6 millió forint, míg a Skandináv lottó esetében 161,7 millió forint. Hangsúlyozták, a fel nem vett nyeremények minden esetben visszakerülnek a nyereményalapba.

Az Atalanta – Villarreal volt a favorit

A nemzeti lottótársaság sportfogadási termékei 2021-ben az árbevétel 56 százalékát generálták. A Tippmix 240,876 milliárd, a TippmixPro pedig 121,118 milliárd forintos árbevételt realizált.

A Szerencsejáték Zrt. közölte, olyan adat nem áll rendelkezésükre, amely a sportfogadásra szánt szelvényenkénti összeget vizsgálja, arra viszont tudtak választ adni, hogy a legnagyobb nyereményeket mely mérkőzéseken érték el a játékosaik. Ezek kivétel nélkül az Európa-bajnoksághoz kapcsolódtak

Első helyen a Dánia–Belgium csoportmérkőzés áll több mint 1,5 milliárd forintos kifizetéssel (a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is figyelembe véve), ezt követi a Hollandia–Ausztria és az Ukrajna–Észak-Macedónia összecsapás, mindkét esetben több mint 1 milliárd forint feletti nyereménykifizetéssel.

Érdekes ugyanakkor, hogy a legtöbben mégsem az Eb-n fogadtak egy adott meccsre. 2021-ben a legtöbb egységnyi fogadás a decemberi Atalanta–Villarreal BL-találkozóra érkezett be, összesen 1 800 091. A népszerűségi ranglistán ezt a mérkőzést két februári EL-összecsapás, a Real Sociedad–Manchester United és a Braga–Roma csata követi.

A legőrültebb nyertes szelvények

Rákérdeztünk arra is, mi volt a legnagyobb odds, amit egy adott szelvényen realizálni tudtak a játékosok.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a Tippmixen több játékosuk is 10 000-szeres nyereményszorzót ért el két Eb-meccshez kapcsolódóan: egy napon belül két 3-3-as döntetlen született a nyolcaddöntőkben (a rendes játékidőt figyelembe véve), a Horvátország–Spanyolország és a Franciaország–Svájc mérkőzésen.

Több olyan játékos is volt, aki kettes kötésben fogadta meg ennek a két találkozónak a pontos végeredmény, illetve az 1X2+Gólszám +4,5 fogadási lehetőségét, jó megérzésüknek köszönhetően pedig 10 000-szeres nyereményszorzónak örülhettek

– írta a Szerencsejáték Zrt.

Mégsem ők voltak a legszerencsésebb játékosok, a TippmixPron ugyanis egy 7-es kötéssel valaki 16 581,25-szörös eredő oddsot ért el. Ugyan az nem derült ki, hogy mekkora téttel játszott az illető, de ha csak 200 forinttal tette is meg a szelvényt, akkor is 3,3 millió forintot nyert vele.

Kapcsolódó
„Jött a mix, elment a szeló” – alámerültünk a sportfogadás világában
Statisztikai alapon és pénzfeldobással is kipróbáltuk, sőt még egy jósnőt is bevetettünk. Videó.