Matolcsy György szerint hat komoly kihívás vár ránk ebben az évtizedben

A kihívások úgy véli, egyben lehetőségeket is jelentenek.
Kapcsolódó cikkek

Az évtized kihívásait és lehetőségeit vette számba a jegybankelnök legfrissebb írásában a Növekedés.hu-n. Elemzésében a kihívások közé sorolta egyebek mellett, hogy

A kockázatok mellett hasonlóan erős lehetőségeket is azonosít a jegybankelnök az évtizedben, és megjegyzi: a kihívás az, hogy ki képes az elsők között kiaknázni az új lehetőségeket, mert az elsők most könnyen egyetlenek is lehetnek az évtized végére. A lehetőségek közé sorolta a digitális átmenet felgyorsítását, a fenntarthatóság követését az élet minden területén, a pénzforradalom „befogadását”, a részvételt Ázsia, ezen belül Kína felemelkedésében, a részvételt a „kevert korszak” kialakításában, amely az ember és egy vele összeolvadó új, mesterséges világ közös működése felé mutat, valamint a technológiai forradalommal lépést tartó társadalmi átalakítások kezdeményezését.

Az új társadalom Matolcsy György szerint mindenben kettős lesz, ezért a maihoz képest sokrétűbb, színesebb, ellentétekre épülő, erősebb versenyt és erősebb együttműködést igénylő évtized jöhet. (MTI)