Nyuszet a 13. havi nyugdíjról: Nyugdíjreform kell, nem csak adomány

A hét nagy nyugdíjas szervezetet tömörítő Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa tagszervezetei szakértőinek bevonásával megkezdte egy a jelenleginél szerintük jóval igazságosabb nyugdíjrendszer kidolgozását, valamint a 65 év felettiek jogait rögzítő idősügyi törvényjavaslat összeállítását.
Kapcsolódó cikkek

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) tagjai is örömmel fogadnak minden fillért, ami javítja a megélhetésüket. De az egyheti ellátásnak megfelelő összeg – vagyis a tizenharmadik havi nyugdíj első heti részlete, amelynek szétosztását ezen a héten kezdi meg a kormány – nem pótolja az utóbbi tíz évben tőlünk elvett százmilliárdokat – írta a szervezet közleményében.

Bővebben is kifejtették, mire céloztak:

Hozzátették, a nyugdíjasok nem kérnek többé ebből az igazságtalan nyugdíjrendszerből, ezért a NYUSZET tagszervezetei és szakértői megkezdték egy 2023-tól bevezethető, igazságos és szolidáris nyugdíjrendszer kidolgozását. A tervek között szerepel

A több kérdésben alternatívákat felvázoló dokumentumot tagságuk körében vitára bocsátották, a javaslatot a vélemények összegzése után véglegesítik és a tervek szerint március vége előtt a nyilvánosság elé tárják.

Ezzel párhuzamosan dolgozik a NYUSZET a 65 év felettiek jogait rögzítő idősügyi törvény összeállításán is.