Azonnali pénzbeli segítséget sürget az időseknek az MSZP

Propagandaújság helyett.
Kapcsolódó cikkek

Propagandaújság helyett értékálló nyugdíjemelést az időseknek! – ezzel a közleménnyel reagáltak a szocialisták arra a tegnapi hírre, hogy Jókor címmel tájékoztató újságot indít a kormány kifejezetten a nyugdíjasok számára.

Jókor címmel kap propagandalapot kétmillió nyugdíjas
Az államkincstár adja ki, Orbán Viktor köszöntője és egy Novák Katalin-interjú is olvasható benne, az idősek pedig megadhatják adataikat Rogán Antal minisztériumának.

Meglátásuk szerint amikor több mint 8százalékkal emelkednek az élelmiszerárak nem ingyenes kormányzati propagandaújságra, hanem azonnali segítségre van szükségük a nyugdíjasoknak. Az ország lakóinak csaknem egyharmada időskorú, ők nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki vannak téve, hiszen a folyamatosan emelkedő árakat, kiadásokat az értéküket veszítő nyugdíjakból kell fizetniük. Márpedig mint a szocialisták hangsúlyozták, a biztonság, a tisztességes megélhetés az idős embereknek is jár.

Ennek érdekében az MSZP követeli:

Az MSZP szerint értékálló nyugdíjemelésre van szükség, mert ezzel lehet biztonságot adni az idős embereknek, és közvetve segítséget nyújtani a családoknak. Ha nem ezen intézkedéseknek megvalósulásáról akarják tájékoztatni az időseket, úgy teljesen felesleges a szocialisták szerint tintát, papírt és pénzt pazarolni egy olyan újabb semmitmondó propagandára, amiből semmit nem adnak az élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu