A szennyvíziszap miatt tüntettek Székesfehérváron

A királyok városa nem Európa pöcegödre – mondta a fideszes polgármester kihívója.
Kapcsolódó cikkek

Ellenzéki tüntetést tartottak Székesfehérváron azért, mert több ezer tonna szennyvíziszapot szállítottak Horvátországból a városba. A kormányhivatal nemrég meghosszabbította a szállítási engedélyt, így még több szennyvíziszap jöhet Székesfehérvárra – írja a Mérce.

A keddi demonstráción Tóth Nóra Tímea, a Jobbik helyi képviselőjelöltje kijelentette: Székesfehérvár az utóbbi pár évben Cser-Palkovics András (fideszes polgármester) egyszemélyes játszóterévé vált. Barlabás András, a Momentum helyi elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak horvát, hanem szlovén iszapot is hordanak a városba, és azt követelik, hogy a szennyezett területet mielőbb vizsgálja be a hatóság.

A DK-s Ráczné Földi Judit emlékeztetett: a helyi kormánypárti média nemrég még „szuperföldként”, mesterségesen előállított termőtalajként akarta eladni a súlyosan szennyezett területet. Az MSZP-s Márton Roland, az ellenzék közös polgármesterjelöltje pedig azt mondta: drónfelvételekkel bizonyították, hogy folyékony, vagyis vélhetően kezeletlen iszapról, veszélyes hulladékról van szó, amiben hormonok, gyógyszermaradványok és más, egészségre káros anyagok találhatók.

Székesfehérvár a királyok városa, nem pedig Európa pöcegödre

– jelentette ki. (Illusztráció: 24.hu / Mohos Márton)