A munkaerőhiány, a növekvő bérek és a nyugdíjba vonuló vállalkozók miatt új stratégiát gyárt a kormány

2030-ig szóló nagyszabású stratégiát dolgozott ki az ITM, a részleteket a 24.hu megszerezte.

További adócsökkentést lehetővé tevő gazdaságfehérítést célzó, valamint az egyéni vállalkozók széles körének helyzetét javító intézkedések kidolgozásában, az egyéni vállalkozók adóbevallásának egyszerűsítésében, a NAV által elkészített vállalati adóbevallások körének szélesítésében gondolkodik, a kisvállalkozások számára létrehozott adónemek további erősítésére is vállalkozik az a kormány elé kerülő előterjesztés, amely a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégiáját taglalja. A vaskos dokumentumot a gazdaságfejlesztési ügyek elsődleges felelőse, az Innovációs és Technológiai Minisztérium készítette a kormány részére, és a 2030-ig terjedő időszak teendőiről szól (a lapunk birtokába került anyag még a kormányülés előtti verzió).

A konkrét törvénymódosításokat, részletes intézkedéseket idén és jövőre dolgozzák ki, de a mostani előterjesztés már felsorolja, miben gondolkodnak.

1. A vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezet megteremtése címszó alatt a fent említetteken kívül:

2. A hét pont köré szerveződő stratégia másik témaköre a kkv-k üzleti környezetének és az e-kormányzat eszközeinek fejlesztése. Ennek keretében például

3. A kkv-k fejlődési képességének, innovációs és digitális teljesítményének erősítése címszó alatt:

4. Kkv-k finanszírozáshoz jutásának ösztönzése magába foglalja ezeket:

5. A kkv-k nemzetköziesedésének elősegítése ezt takarja például:

6. A szükséges tudás megszerzésén, a vállalkozói kultúra erősítésén ezeket a teendőket érti a minisztérium:

A csupa szép és jó célt megfogalmazó, már-már álomvilágba kalauzoló nagyszabású stratégia azzal a realitással számol, hogy hamarosan nagy számban fognak nyugdíjba vonulni a rendszerváltás után (kényszer)vállalkozókká lett emberek. Ezért a generációváltást is meg szeretné könnyíteni a minisztérium.

7. A generációváltás támogatásának keretében:

A generációváltási kényszer csak az egyik oka annak, hogy az ITM szerint miért kell tudatos kormányzati kkv-s fejlesztési stratégia.

A munkaerőhiány és az abból fakadó megemelkedő bérszint a vállalkozási szférát automatizálásra, a termelékenység fokozására kényszeríti.

Az anyag szerint a 2010 óta Magyarországon a vállalati szférában bekövetkezett termelékenységjavulás minden méretkategórában meghaladta a többi V4 (visegrádi négyek – Magyarország mellett Csehország, Lengyelország, Szlovákia) és az EU-ban mért ütemet, de ez sem volt elég ahhoz, hogy elérjük akár a V4-ek átlagát, az EU átlagáról nem is beszélve. Az EU-átlag csupán 40 százalékát éri el a magyar kkv-k termelékenysége, az itteni nagyvállalatok valamivel jobb mutatót produkálnak, de így is alig haladja meg azok termelékenysége az EU28-ak termelékenységének a felét.