Álmaink állása nem fog ránk találni, nekünk kell utánamenni

Ne féljünk váltani vagy megállni egy pillanatra, hogy a lehető legjobb munkát válasszuk ki! Segítünk!
Kapcsolódó cikkek

Az interneten annyi kvízt találunk a megfelelő hivatás kiválasztására, amennyit csak szeretnénk, de nem árt a jelentkezések előtt lassítani egy kicsit. Néha jót tesz, ha megállunk egy pillanatra, és arra összpontosítunk, hogy milyen állásban tudjuk elképzelni a leginkább magunkat. Az ideális munka kiválasztása nem egyszerű, azonban akad néhány olyan tanács, amely megkönnyítheti a keresgélést vagy a pályaválasztást.

Lássunk tisztán!

Muszáj őszintén látnunk magunkat: először is az önállóságunkat vizsgáljuk meg, hogy képesek vagyunk-e magunktól kitűzni és betartani a határidőket vagy kell egy kis segítség. Ez már szelektál az álláshirdetések között, hiszen ha tisztában vagyunk azzal, hogy hajlamosak vagyunk az állandó álmodozásra és elkalandozásra, jó ha van egy közvetlen felettesünk vagy kollégánk, aki felhúzza a teljesítményünket, és kihozza belőlünk a maximumot.

Nyüzsgés vagy nyugalom

Semmiképpen se akarjunk olyan célokat kitűzni, amelyeket sosem érhetünk el. Nem mindenki szeret egész nap beszélgetni az ügyfelekkel, tárgyalni és a kommunikációs képességeit kamatoztatni. Ha kinyitunk egy tanácsadással foglalkozó honlapot, biztos, hogy ott lesz a tippek között, hogy nézzük meg a szociális igényeinket. Ha zárkózottabbak vagyunk, akár egy otthon végezhető munka lehet az ideális, vagy olyan terület, ahol nem kell folyamatosan szerepelni. Ha pedig a szavakkal bánunk a legjobban és könnyen teremtünk kapcsolatot, használjuk ki akár a sales területén, akár olyan helyen, ahol folyamatosan a nyitottság előny.

Használjuk ki a tehetségünket!

Ha abszolút a sötétben tapogatózunk, soroljuk fel nyugodtan a képességeinket, mert kiderülhet, hogy könnyen megtalálhatjuk a hobbink és az elvárásaink között az arany középutat! Töltsünk ki teszteket, játsszunk el a gondolattal, hogy olyan munkát is végezhetünk, ami eddig eszünkbe se jutott!

A Business News Daily arra hívja fel a figyelmünket, hogy sok oka lehet, hogy rosszul döntünk, vagy leragadunk egy olyan állásnál, amelyet nem élvezünk. Állhat a háttérben a fizetés, státusz vagy megszokás. A lap azt javasolja, hogy a következő kérdéseket tegyük fel magunknak, hogy könnyebb legyen egy hivatás után nézni:

  1. Mi tesz boldoggá?
  2. Milyen képességeket használsz ki, mikor olyan dolgot csinálsz, amely örömet okoz?
  3. Mi jelent számodra a legtöbbet?
  4. Miben vagy jó?
  5. Mások mit szeretnek benned, és miért?
  6. Mi az, amiben jobb vagy az átlagnál?

Kérjünk segítséget!

Nyugodtan kereshetünk egy profi tanácsadót, aki terel bennünket. Amikor kiválasztottuk, hogy mit szeretnénk csinálni, nyugodtan szóljunk olyan ismerősnek, akinek van tapasztalata az adott területen. Kaphatunk tippeket, vagy kiderülhet, hogy nem ez a megfelelő állás számunkra.

Piszkos anyagiak

Nem egyformán állunk a pénzhez, és a fizetési igény már leszűkíti a kört a lehetséges munkák között. Akinek elsődleges szempont az átlagon felüli életszínvonal, az jó ha idejében rákészül. Másnak sokadik a listán a vastag bankszámla, és a kreativitás vagy a hobbi számít. Ha pont az igényeinkkel ellenkező helyen keresgélünk, nem lehet biztos a siker.

Szponzorált tartalom

A cikk a Coca-Cola HBC Magyarország  #énjövőm programja támogatásával készült.