Az a hír járja, hogy Audikkal kényszerítik gyorshajtásba a sofőröket a rendőrök

Állítólag jelzés nélküli kocsikkal erednek a közlekedők nyomába.
Kapcsolódó cikkek

Egyre többen posztolják a Facebookon, hogy a magyar rendőrség már nemcsak a fix helyen lévő és a mobil háromlábú traffipaxszal méri az autósokat, hanem jelzés nélküli kocsikat bevetve is büntetnek, hívta fel rá a figyelmet az Index.

A beszámolók szerint egy hétköznapinak tűnő Audi agresszíven tolni kezdi az előtte közlekedő autót, jellemzően többsávos út belső sávjában, mire a sofőr reflexből rálép a gázpedálra, míg a külső sávban lévő lassú autók elé nem ér.

Viszont ha túl sokáig tartja az elöl lévő sofőr a sebességhatáron túli tempót, a civil rendőr levillogja és bírságot szab ki rá gyorshajtásért.

A Facebookon terjedő hírekből az jön le, hogy a rendőrök maguk provokálják ki, hogy az autósok átlépjék a sebességhatárt.

A lap megkereste a rendőrséget az ügyben, akik azt válaszolták,

a rendőrség nem „tol agresszívan” senkit, nem hajszolja jogsértés elkövetésébe és veszélyes szituációkba a járművezetőket. A rendőrség közúti ellenőrzéseinek célja a többi közlekedőre veszélyt jelentő jogsértések elkövetőinek kiszűrése, ezáltal a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek megelőzése. Ennek egyik eszköze a menet közben elkövetett jogsértések dokumentálása, akár rendőri jelleget nélkülöző gépjárművekből is.

Tehát tényleg van civil kocsis ellenőrzés, de tagadják, hogy rátapadnának a közlekedő járművekre.

Kiemelt kép: police.hu