Varga nekiment az Ubernek

A nemzetgazdasági miniszter nemrégen Facebook-oldalán jelentette be, hogy vizsgálat megdindítására adott utasítást a taxisok mumusánál.
Kapcsolódó cikkek

“A megfizethető, biztonságos, tiszta és pontos taxihoz minden utasnak joga van. Ha viszont olyan szereplő tűnik fel, aki nem tartja be az alapvető személyi és tárgyi feltételeit a személyszállításnak, ezzel piaci előnyre tesz szert, ráadásul közterhet sem fizet, akkor lépni kell. Az Uber taxicégként Magyarországon végez szolgáltatást, érdemi adófizetés nélkül. “Sofőrjei” a Hollandiában bejegyzett vállalattal vannak kapcsolatban, sokszor anélkül szolgáltatnak, hogy a taxizáshoz szükséges szakmai feltételek teljesülnének. A helyzet így nem maradhat. Ma arra adtam utasítást, hogy a gazdasági minisztérium és intézményei indítsanak vizsgálatot és tegyenek lépéseket a piaci állapotok rendezésére, valamennyi tisztességes vállalkozó és biztonságosan közlekedni akaró utas érdekében” – írta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Facebook-bejegyzésében. 

A kommentelők véleménye erősen megoszlott, volt aki egyetértett Vargával, mások viszont a választás szabadságát hangsúlyozták. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke is hozzászólt a bejegyzéshez. Szerinte éppen itt az ideje, hogy megvédje a magyar vállalkozók és az adófizetők érdekeit a kormány!