Ebből még megszorítás lehet

Az elfogadott költségvetési módosítók csak kisebb tételeket tologattak, így marad a 200-300 milliárd forintos lyuk a költségvetésben. Ha így fogadják el, lépnie kell jövőre a kormánynak.
Kapcsolódó cikkek

Büdzsé

Eddig sem a kormány sem a költségvetési bizottság nem nyújtott be olyan módosító javaslatot a büdzsétervezethez, amely betömné a bő 200 milliárd forintos lyukat – figyelt fel rá a Napi.hu. A legnagyobb tétel az a 169 milliárd forintos vagyonértékesítésből tervezett bevétel, ami mögött egyelőre nem tudni, mi van, ahogy már írtunk róla.

Aztán nem tudni azt sem, miből lenne plusz 40 milliárd forintnyi bevétel az e-útdíjból, és az internetadóra tervezett, és kútba esett 25 milliárd forint helyett sincs új bevételi tétel. Szóval nagy kérdés, hogy ha ezt a méretes lyukat nem tüntetik el, akkor vajon miből fogja azt majd betömni a kormány jövőre.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Amit támogattak

Lázár János javaslata alapján többek között 60 milliárd forinttal nő a Szépművészeti Múzeum támogatása – ellentételezésként ennyivel magasabb áfabevételt várnak majd.

Ezenkívül a Seuso-kincsek bemutatására is csoportosítottak át 85 millió forintot a Magyar Nemzeti Múzeumnak és néhány sportos célra is jutott pár milliárd. De kaptak kisebb pluszpénzeket az önkéntes tűzoltók és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet is.

Ha bővebben is kíváncsi, kattintson!