Virágárusokra csapott le az adóhatóság

Az egyik kereskedőtől 11 millió forintnyi árut foglaltak le, de többszázezer forintos számla nélküli eladásra is fény derült.
Kapcsolódó cikkek

Két nap alatt 200 vizsgálatot végeztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a nagybani virágpiacokon, elsősorban az áruk eredetét, illetve a nyugta- és számlaadási kötelezettséget vizsgálták.

A budapesti nagybani virágpiacra vágott- és cserepes virágot szállító kamionokat a bevetési járőrök megállították. Így derült ki, hogy több kamion – az okmányok alapján – külföldre vitte az árut, valójában a nagybani piacra igyekezett. A piacról kilépni készülő kamionok pedig – az ellenőröket látva – visszafordultak, hogy pótolják az adminisztrációs hiányosságokat.

A kereskedők ellenőrzésekor találtak több százezer forintos, számla nélküli eladást is. A NAV olyan adatokat is gyűjtött ebben a körben, amely további ellenőrzésnek lett az alapja.

A végrehajtók az adóval tartozó vállalkozóknál helyszíni végrehajtást végeztek. Volt példa arra, hogy 11 millió forint értékű virágot is lefoglaltak, amit azonnal el is árvereztek.