Budapesten az American Airlines első New York-i járata

A Boeing-767-300-as a hagyományos vízsugár alatt landolt.
Kapcsolódó cikkek

Délelőtt megérkezett Budapestre New York-ból az American Airlines első menetrendszerinti járata – közölte az American Airlines, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport és a Malév közös közleményben. A gép helyi idő szerint délelőtt indul vissza New York-ba, ahová ottani idő szerint fél négykor érkezik meg.

A menetrendszerinti járat a Malévvel székmegosztásban üzemel, azaz a Malév jeggyel is lehet utazni rajta, és a magyar légitársaság kódja is szerepel a járaton. Mindkét légitársaság az oneworld légiszövetség tagja. A járatnyitás alkalmából felhívták a figyelmet arra, hogy New York-ból számos célállomás érhető el az amerikai kontinensen és a karibi térségben.

A Budapest Airport légiközlekedési igazgatója, Kam Jandu rövid beszédében kiemelte, hogy a repülőtér-üzemeltető társaság célja az, hogy a közép-kelet-európai régió legjobb repülőtere legyen. Emlékeztetett arra, hogy ennek érdekében több mint 260 millió euró értékű beruházási program valósul meg a repülőtéren és ennek 82 százaléka már elkészült.

Címkék: malévferihegy