Veszteséges volt a bankszektor a harmadik negyedévben

Veszteséges volt a bankszektor a harmadik negyedévben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint - számolt be a Napi Gazdaság és a Világgazdaság.
Kapcsolódó cikkek

A Világgazdaság szerint látványos mértékben, mintegy 60 milliárd forinttal esett vissza a hazai részvénytársasági hitelintézetek összesített eredménye 2010 harmadik negyedévében. Míg június utolsó napján a szektor adózott profitja 139 milliárd forintot ért el, az ősz első hónapjának végén ugyanezen a soron már csak 79,3 milliárd szerepelt az összesített eredménykimutatásban.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy a PSZÁF adatai szerint az idei első három negyedévben a részvénytársasági formában működő hitelintézetek 100,7 milliárd forint adózás előtti eredményt értek el az első félévi 162,2 milliárd forint után.

A kamateredmény az egy évvel korábbit 14,7 százalékkal meghaladta, de ez kevésnek bizonyult a különadó és egyéb, összesen 211 milliárd forintra rúgó csökkentő tételek ellensúlyozására – írta a Napi Gazdaság.

A hitelintézeti fióktelepek adózatlan profitja a harmadik negyedévben is 1,6 milliárd forinttal, majdnem 16 milliárd forintra tudott emelkedni. A profit azonban 58 százalékkal kevesebb a 2009 első három negyedévében regisztráltnál.

Címkék: bankbankadó