A Generali-Providencia biztosíthatja az MNB-t

Mint legolcsóbb ajánlattevő, a becsült díj kétharmadával a Generali-Providencia biztosíthatja két évre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vagyonát.
Kapcsolódó cikkek

A közbeszerzési kiírás két részből állt. Az első az MNB vagyonának biztosítása, amelynek értéke több mint 23 milliárd forint, része több mint 500 festmény és más képzőművészeti alkotás is. A vagyonbiztosítás körébe tartozik a belföldi szállítmányok, és az elektronikus berendezések biztosítása is.

A felelősségbiztosítás körébe tartozik az általános-, a munkaadói-, továbbá a kiegészítő – például az ingatlanokkal kapcsolatos – biztosítás is.

Az első körre 12 millió, míg a másodikra egymillió forint állt rendelkezésére biztosítási díjként. Ezzel szemben a nyertes Generali-Providencia a vagyon biztosítását 8 185 580 forintért, míg a felelősségbiztosítást 704 504 forintért vállalta.

A legmagasabb ajánlat az első esetben 10 854 456 forint, míg a másodikban 1 033 274 forint volt. A nyertesen kívül ajánlatot tett még a Groupama Garancia, valamint az Allianz Hungária Biztosító is.

Címkék: biztosítómnb