Dekorálj, sportolj, olvass: tippek az őszi a rosszkedv elűzésére

Itt az ősz, közelednek a hűvösebb, esős napok. Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk rosszkedvűvé válni. Hoztunk öt tippet, ami segít a motiváció fenntartásában és a szomorkás hangulat elűzésében.

Sportoljunk!

Legyenek akár magánéleti, akár munkahelyi nehézségeid, a sportban olyankor is menedékre lelsz, amikor úgy érzed, összecsapnak a fejed felett a hullámok. Köztudott, hogy a mozgás endorfint szabadít fel a szervezetben, amitől sokkal kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá válhatsz. Motiválhat, hogy a testmozgás révén levezetheted az egész napi munka és rohanás közben felgyülemlett stresszt.

Dekoráljunk!

Ha ősz, akkor tök. A narancssárga élénk színe jó hatással lesz a hangulatunkra. Merjünk bátrak lenni és színesbe borítani a lakás! Érdemes a nyári dolgokat elpakolni és helyette dísztökökkel, gesztenyével, makkal feldobni az otthonunkat. Ha van gyermek, akkor őket is be tudjuk vonni a munkálatokba. Az együtt töltött idő jó hatással lesz mindenki kedvére.

Varrjunk, kössünk, horgoljunk!

A kézimunkázás nagyon jó a rosszkedv enyhítésére. Az ismétlődő mozgás az „áramlás” (flow) élményéhez vezethet: az emberek ilyenkor szinte vakációra mennek a problémáik elől. Elfelejtjük, ami bosszant bennünket, helyette valami olyasmibe kezdünk, ami energiát ad, és javítja a hangulatunkat. A kézimunkázás egyértelműen pozitív hatású a kedélyállapotra. Ha esetleg nem rendelkezünk megfelelő tapasztalattal, akkor érdemes egy workshopra vagy tanfolyamra is beiratkozni, ahol nemcsak magát a folyamatot tanuljuk meg, hanem általában kedves és hasonló beállítottságú emberekkel ismerkedhetünk, egy csapat részévé válhatunk.

Táncoljunk!

A tánc azért is nagyon jó, mert azon kívül, hogy megmozgat, oldja a stresszt, megszabadít a szorongásoktól. A tánc fejleszti az együttműködési és alkalmazkodó képességet, toleráns magatartásra ösztönöz. Növeli az önbizalmat, és magabiztosságot, sikerélményt nyújt. Önfegyelemre nevel, a tánc által az önkifejezési képesség is javul. A tánc egyúttal az emberi kapcsolatok fontos alapja is lehet, sőt a tánctudás egyfajta szexuális kisugárzást is kölcsönöz. Javíthatja az önismeretet, hiszen tudnod kell bízni magadban és a másik emberben, akinek hagyod, hogy vezessen.

Olvassunk!

A könyvek, a történetek nemcsak abban segítenek, hogy megőrizzük szellemi frissességünket, de olvasás közben lelassulunk, megnyugszunk, így teljesen kikapcsolódhatunk, és hatékonyabban tudunk regenerálódni. Az olvasás a meditációhoz hasonlóan néhány percre vagy órára képes kiszakítani minket a mozgalmas hétköznapokból, nyugalmi helyzetet teremt, így egyfajta terápiaként is szolgál. Egy jó könyv bárhol és bármikor képes tökéletes nyugalmat biztosítani, legyünk egy tömött buszmegállóban vagy egy teli vonaton, de akár még a nyüzsgő városi forgatagban is teljesen ki tudunk kapcsolódni az olvasás segítségével.

 

Hirdetés

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

Phytotec Hungaria Bt. – Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A cikk a Phytotec Hungária Bt. támogatásával készült.