„Nem volt megfelelő felszerelése egy ilyen túrához” – megszólalt a Julian Sands maradványait megtaláló férfi

Szélsőséges téli időjárás volt, amikor a színész eltűnt a kaliforniai hegyekben.

Julian Sands 65 éves brit színész januárban indult túrázni a kaliforniai San Gabriel-hegységbe, ahol nyoma veszett. Júniusban kirándulók emberi maradványokra bukkantak a hegyekben, pár nappal később pedig azonosították, hogy az akkor már fél éve eltűnt Sands holttestét találták meg.

Bill Dwyer tagja volt annak a túracsoportnak, akik megtalálták a színész holttestét. A túrázó a Mirrornak nyilatkozott a történtekről.

Szürreális volt

– vallotta be Dwyer, aki aznap korábban tréfásan megjegyezte a lányának, hogy „Julian Sandst keresik”.

A férfi elmondta, Sands bakancsán olyan apró tüskék voltak, amiket túrázáshoz szoktak a cipőre erősíteni, azonban nagy hóban vagy csúszós terepen nem használhatók.

Kicsit megdöbbentem, amikor megláttam a mikrotüskéket. Egyszerűen ez nem volt megfelelő felszerelés egy ilyen túrához

– mondta, hozzátéve: Sands közelében sisakot és jégcsákányt sem találtak, pedig ezekre szüksége lett volna a januári kirándulás során. Ráadásul a színész sötét ruhát viselt, pedig a világos öltözetet könnyebb kiszúrni helikopteres keresés esetén. Dwyer egyik túratársa úgy fogalmazott: a színész „úgy volt felöltözve, mint egy nindzsa”.

Bill Dwyer abban a reményben osztotta meg tapasztalatait, hogy ezzel felvilágosítson másokat a téli túrázás veszélyeiről és a biztonsági felszerelés fontosságáról. Azt mondja, kirándulás közben sosem szabad teljesen ellazulni, még akkor sem, ha ismerős ösvényen járunk.

A színész halálának okát nem tudták megállapítani, ami nem ritka hasonló eseteknél, mikor ennyi idővel a halál beállta után találnak rá az elhunyt maradványaira.

Kapcsolódó
Címkék: julian sands