Madonna korhatáros fotói akkora hullámokat vertek, hogy még Nancy Reagan szexuális szokásai is előkerültek miattuk

Madonna nemrégiben posztolt pár fotót az Instagramra, amiket a közösségi oldal törölt a kivillanó mellbimbók miatt. A bejegyzést azonban nem csak az algoritmus érezte túl soknak. Többen is kifogásolták, hogy a popdíva ennyi idősen miért posztol magáról ilyen képeket. Volt, aki a 63 éves Madonna képeit a 64 éves Nancy Reagan egyik családi fotójával vetette össze, a sztárt védők erre előtúrták az egykori first lady nemhivatalos életrajzát, ami azt állítja: Reagan még színésznőként az orális kényeztetés királynőjének számított Hollywoodban.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Madonna egyik legutóbbi bejegyzése kiverte a biztosítékot az Instagramon, mert az ágyban fekete neccruhában, fekete fehérneműben és piros tűsarkúban pózoló sztárt ábrázoló galériában volt pár fotó, amin kilátszott a mellbimbója. Persze a 63 évesen is szabadelvű és provokatív veterán popdíva ezt nem hagyta annyiban, és a közösségi oldal lépése ellen megfogalmazott kritika mellett, némi öncenzúrát gyakorolva újra megosztotta a fotókat.

Íme az ominózus felvételek:

Újraposztolom a fotókat, amelyeket az Instagram figyelmeztetés és értesítés nélkül levett. Az ok, amit a fiókomat nem kezelő menedzsmentemmel közöltek, az volt, hogy a mellbimbóm egy kis része szabadon volt. Még mindig megdöbbentő számomra, hogy olyan kultúrában élünk, amely megengedi, hogy egy nő testének minden porcikáját megmutassák, kivéve a mellbimbóit. Mintha ez lenne az egyetlen olyan része a női anatómiának, amely szexualizálható. A mellbimbó, amely táplálja a babát! Egy férfi mellbimbóját nem lehet erotikusnak érezni??!!! És mi a helyzet a női fenékkel, amit sehol sem cenzúráznak? Hálát adok, hogy sikerült megőriznem a józan eszemet négy évtizednyi cenzúra, szexizmus, ageizmus és nőgyűlölet alatt

– fakadt ki a Like a Virgin énekesnője, akit a nyilvánosan reagálók többsége a védelmébe vett.

Team Madonna

Whoopi Goldberg például rögtön így indította az ABC The View című talkshow-jának a fotókat körüljáró epizódját: „Tényleg érdekli őt, hogy mit gondolsz arról, mi az életkorának megfelelő, te tizenkét éves? Ugyan már!”

Kate Beckinsale pedig kipróbálta, mit szólna a saját felnőtt lánya ahhoz, ha hasonló kép készülne az édesanyjáról. A színésznő olyan üzenetek társaságában küldte a lenti, Madonnát hátulról ábrázoló fotót gyerekének, amiből a lánya azt gondolhatta, hogy a képek az anyjáról készültek, és nem Madonnáról. Persze a színésznő az átverés leleplezése után kedvesen elviccelte a dolgot, és kérdőre vonta a lányát, Lilyt, hogy mégis milyen dolog az, hogy nem ismeri fel a saját édesanyja fenekét. Az üzenetváltásról pedig képeket is posztolt a közösségi oldalára.

És az ellenoldal

A brit médiavilág pimasz uraPiers Morgan – aki amúgy is rendszeresen kritizálja a popdíva szerinte korához nem illő megjelenését és viselkedését – nem volt ilyen megengedő, és azzal a szöveggel osztotta meg az ágya alá bebújó Madonna kilógó fenekét ábrázoló képet, hogy „mélypont”.

Magyarul ez nem túl frappáns, de az eredeti angol szöveg, a „rock bottom” szóviccként is felfogható, hiszen a bottom jelentése fenék.

Egy másik korosodó médiaszemélyiség, a 46 éves gengszterrapper és üzletember – és nem utolsósorban az internet egyik legnagyobb trollja –, 50 Cent is hozta a szokásos formáját, és a PageSix szerint egy 24 óra után eltűnő Instagram storyban osztotta meg az egyik képet az alábbi szöveg társaságában:

„Yo ez a legviccesebb sz-r LOL. Ez Madonna az ágy alatt, miközben próbál úgy csinálni, mint egy szűz 63 évesen.”

Madonna erre egy 2003-as ölelkezős közös kép társaságában megosztott következő szöveggel tette helyre a rappert:

Itt van 50 Cent, aki úgy tesz, mintha a barátom lenne. (…) Most meg úgy döntöttél, hogy pofázol rólam. Azt hiszem, az új karriered az, hogy azzal szerzed meg a figyelmet, hogy megpróbálsz másokat megalázni a közösségi médiában. A legkevésbé emelkedett döntés, amit művészként és felnőttként hozhatnál.

De mégis hogy jön a képbe Nancy Reagan?

Hát úgy, hogy az egyik amerikai konzervatív megmondóember, Ben Shapiro lánytestvére, a YouTube-on és a közösségi médiában nyomuló Abigail Shapiro az egyik tweetjében a 63 éves, szerinte trash Madonnát a felvételen 64 éves korában a családjával pózoló megboldogult first ladyhez, Nancy Reaganhez hasonlította.

És talán ez a kritika csapta a legmagasabb hullámokat ebben a viharban a biliben.

Abigail Shapiro olyan változatos témákat dolgoz fel vlogjaiban, minthogy

Az énekesnőt szexista alapon támadó és korához méltatlan viselkedéssel vádoló középkorú férfiak mellé becsatlakozó fiatal konzervatív nő múlt heti bejegyzésével új fejezetet nyitott a Madonna fenekének túl nagy feneket kerítő történetben.

Ebben a fejezetben pedig már semmi és senki sem szent, még a több mint öt éve halott egykori first lady sem.

Ronald Reagan egykori republikánus amerikai elnök felesége ugyanis a férjével egyetemben hollywoodi sztár volt fiatal korában, mielőtt hivatásos politikusfeleséggé avanzsált, és a Fehér Házba költöztek.

MIKE SARGENT / AFP – Ezen a képen talán jobban látszik, milyen klasszikus asszony volt Nancy Reagan 64 évesen.

A Madonnát kritizáló bejegyzés megosztása után akkor szabadult el igazán a pokol, amikor valaki felfedezte, hogy az egykori first lady életét bemutató, 1992-ben kiadott nem hivatalos életrajzban szerepel egy – a házaspár által képviselt konzervatív politikával nehezen összeegyeztethető – információ, miszerint Nancy Reagan „Hollywoodban arról volt híres, hogy orális szexet végzett (…) nemcsak este, hanem az irodákban is. Ez volt az egyik oka annak, hogy nagyon népszerű volt az MGM-nél.”

Aztán záporoztak a posztok arról, hogy a színészi pályája elején még a születési nevén, Anne Frances Robbinsként tevékenykedő Reaganról az a hír járta Hollywoodban: ő a legjobb az orális szex terén. A Twitter közösségét (és Madonna támogatóit) pedig annyira feltüzelte ez az információ, hogy azóta sem akarnak leszállni a témáról.

Az ízléstelenebb mémeket most kihagynánk, de álljon itt egy szerkesztett kép, melyen az alkotó összehozta az egykori first ladyt Kim Kardashian új partnerével, Pete Davidson komikussal, aki a humora és a tetkói mellett arról is ismert, hogy már több sztárral volt viszonya korábban, például a cikk elején említett Kate Beckinsale-lel vagy Ariana Grande énekesnővel is. Utóbbi azt is elárulta róla, hogy állítólag hatalmas a szerszáma. (Ez a poén 33 ezer lájkot hozott az amatőr Photoshop-művésznek.)

Egy másik felhasználó csak annyit fűzött hozzá, hogy ez a történet olyan, mintha egy Lana Del Rey-dal szövege lenne, pedig ez az amerikai történelem. Ez a bejegyzés 86 ezer lájkot ért. „Amikor a Reagan Könyvtárban jártam, a kiállított táviratok egyike Nancy távirata volt a távollévő Ronnie-nak arról, hogy mennyire hiányzott neki a hot dogja” – írta egy harmadik twitterező a hír hallatán.

Persze volt olyan is, aki inkább Abigail Shapiro felvetésére reagált:

Így rángatsz egy nőt, aki még mindig úgy fejezi ki magát, ahogy ő jónak látja, és nem érdekli a véleményed. Gondolom, ez sok bizonytalan embert zavar. Szóval csak úgy el fogsz halványulni, amikor eléred a 40-et, ugye?

A Nancy Reagan szexuális szokásairól szóló pletykákat persze senki nem erősítette meg, és talán csak azért terjeszthették őket fiatal korában, hogy bántsák vele. Innen nézve egy kicsit problémásan hat, hogy a Madonnával szembeni szexista kommentekre a legnépszerűbb válasz maga is egy szexista ellenreakció lett.

Ugyanakkor akadnak, akik szerint a halott first lady orális szexhez fűződő feltételezett viszonyának felemlegetésével azért nincs semmi baj, mert rávilágít arra, milyen képmutató volt a pornográfia ellen vasszigorral harcoló elnöki pár, és míg Nancy Reagan elfordult egy régi barátjától, amikor megtudta róla, hogy AIDS-es – mert akkoriban még a homoszexuálisok kórjaként tekintettek a vírusra –, addig Madonna a karrierjét is kockára tette, hogy felhívja a figyelmet a betegség veszélyeire. (Az erről szóló tweet 18 ezer lájkot söpört be.)

Nancy Reagan egyébként megvetéssel viseltetett az 1980-as évek női felszabadító mozgalma iránt – eleveníti fel a Vice. Állítólag „buta női libbereknek” nevezte a mozgalom tagjait, és utálta, hogy forrónadrágot viselnek.

Úgy vélte, hogy a nők akkor lesznek sikeresek az életben, ha nőiesen viselkednek és nőiesnek tűnnek, illetve meggyőződése volt, hogy egy asszony akkor lehet a legboldogabb, ha otthon van, ahol a gyermeknevelésben és a férjéről való gondoskodásban teljesedhet ki.

Bettmann / Contributor /Getty Images – A későbbi elnöki pár 1956-ban, még a politikai pályára lépés előtt malibui birtokukon.