Száznál több patkány rohamozta meg a sétáló nőt

A parkok látogatói is tehetnek azért, hogy megelőzzék az ilyen eseteket.
Kapcsolódó cikkek

Ijesztő történetről számolt be egy brit nő, akinek elmondása szerint több mint száz patkány rohamozta meg, amikor átsétált egy londoni parkon. A 43 éves Susan Treftub azóta nem is mer visszatérni az ealingi Blondin Parkba, mondta el a MyLondonnak. Állítása szerint egyszer csak annyit látott, hogy mozog a fű, majd egy csomó rágcsáló támadott rá. Az összetűzésben harapásnyomokat és horzsolásokat szerzett a lábain és a karjain.

„Felkúsztak a lábaimon, le kellett őket rúgnom magamról. Már besötétedett, így nehéz volt látni, honnan jönnek” – mesélte a nő, aki addig is sokat járt a parkba, de addig egyetlen patkánnyal sem találkozott. A családosok figyelmét arra hívta fel, hogy különösen a gyerekekre vigyázzanak.

A kerület polgármestere annyit reagált, hogy mindenki felelőssége az ilyen esetek megelőzése. Az átlagemberek azzal segíthetnek, ha a szemetet hazaviszik, vagy gondosan a kukába dobják, és nem etetik a galambokat, kacsákat, mókusokat, mivel a patkányok számára vonzóak az ételmaradékok.