Turisták egész csirkéket főztek a Yellowstone park egyik termálforrásában

Finom lett, de sokat fizettek érte.
Kapcsolódó cikkek

Felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint összesen nagyjából hétszázezer forintnak megfelelő összegű pénzbüntetésre ítéltek három amerikai férfit, miután egész csirkéket főztek meg vacsorára a Yellowstone nemzeti park egyik melegvizes forrásában – jelentette az amerikai sajtó. A turistákat e mellett két évre ki is tiltották a gejzírjeiről híres amerikai nemzeti parkból a különleges főzési módszer miatt, amivel megsértették a park szabályzatát.

A parkban tilos letérni a kijelölt útvonalakról, és megközelíteni az életveszélyesen forró vízzel teli forrásokat, amelyek több embert ölnek meg a parkban, mint bármi más – mondta el a park szóvivője a New York Times című lapnak. Linda Veress emlékeztetett rá, hogy a forróvizes forrásokban akár kétszáz Celsius-foknál is melegebb lehet a víz, és halálos égési sérüléseket okozhat.

Felszívódott a turista teste, aki tűzforró forrásvízbe esett
Lezárult a vizsgálat annak az amerikai fiatalnak az ügyében, aki letért a hivatalosan kijelölt turista útvonalról, majd savas hőforrásba esett a Yellowstone Nemzeti Parkban.

A meleg víz persze főzésre is jó, és ezt akarta kihasználni az Idaho Falls városában élő három férfi, akik augusztus elején családjaikkal kirándultak a Yellowstone parkban. Egyikük, a 49 éves Eric Romriell a Times-nak elmondta, hogy rendszeresen szokott túrákat vezetni Idahóban, és mindig igyekszik valamilyen kreatív főzési módszert kitalálni, színesítve a vadonban történő túlélés élményét.

Állítása szerint nem gondolta, hogy a forróvizes forrásban megfőzött csirkékkel szabályt sért, mert ő úgy értelmezte a park honlapján olvasott szabályokat, hogy a forrásokba csak azért tilos bedobni bármit, mert azzal kárt okozhat. Ő pedig azzal nem okozott semmi kárt, hogy belerakta a két egész csirkét, ami jól becsomagoltak, hogy véletlenül se szennyezze össze a forrást.

Pechjükre egy parkőr kiszúrta a csirkéket, majd miután kikérdezte őket, másnap visszatért táborhelyükhöz, és bírósági idézést adott át nekik. A szeptemberi tárgyaláson mindhárman bűnösnek vallották magukat az ellenük felhozott vádakban: tiltott helyre gyalogoltak, valamint Romriell abban is, hogy étel volt nála termálvizes területen.

A csapat azzal vigasztalódhat, hogy a két csirkét, amit előtte napokig sós vízben pácoltak, megehették vacsorára. Isteni volt – mondta el Romriell a Times-nak.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages