Versenyen keresik a legdurvább szellentéseket

A leghangosabb, leghosszabb és legdallamosabb előadásokat díjazza majd a zsűri.
Kapcsolódó cikkek

Indiában egy eléggé komoly mozgalom kezdett kibontakozni, aminek célja, hogy a szellentés ne legyen tabu. Hogy mindenki egy egészséges, természetes testi folyamatként tekintsen erre az aktivitásra, ezért

Gudzsarát államban megrendezik India első fingóversenyét, ahol a leghangosabb, leghosszabb és legdallamosabb előadásokat díjazza majd a zsűri.

A What The Fart (WTF) nevű versenyt szeptember 22-én tartják Szúrat városában. Az esemény szellemi atyja a 48 éves Yatin Sangoi énekes. „Egyszer egy mozifilm kellős közepén szellentettem, és az egyik családtagom nevetésben tört ki. Azt mondta, ha versenyen indultam volna, én lennék a befutó. Ekkor jutott eszembe, hogy Kínában, Amerikában és Angliában már vannak ilyen jellegű bajnokságok, de nálunk Indiában még nincs” – mesélte az ötlet fogantását az énekes a Vice-nak.

„A célom, hogy elfogadtassam a szellentést, mint folyamatot. Még 20-25 éve mertek mások előtt eregetni az emberek, de ma már mindenki annyira kifinomult és undorodik, akár szégyent is érez miatta, pedig az orvosok is úgy tartják, hogy az egyik legegészségesebb emberi funkciónk.”

Úgy tűnik, Sangoival többen is egyetértenek, eddig 40-en jelentkeztek a megmérettetésre. A zsűri tagjai humoristák és orvosok lesznek, ők döntenek majd arról, hogy ki a legtehetségesebb ilyen téren a résztvevők közül.

(Kiemelt kép: iStock)