Megújítanák a 95 éves férfi jogsiját, de előbb be kéne bizonyítania, hogy megszületett

A texasi férfi hónapok óta vezetői engedély nélkül vezet autót, mert hiányzik egy irata.
Kapcsolódó cikkek

Furcsa jogi csapdába került egy 95 éves férfi Texasban: be kellene bizonyítania, hogy megszületett. Albert Biglernek erre azért lenne szüksége, hogy megújítsák a jogosítványát, azonban semmilyen hivatalos irattal nem tudja bizonyítani, hogy a világra jött – jelentette a helyi sajtó.

Bigler júliusban kérvényezte a helyi hatóságoknál, hogy hosszabbítsák meg a vezetői engedélyét, de közölték vele, hogy erre csak akkor van lehetőség, ha bemutatja a születési anyakönyvi kivonatát. Annak hiányában nem lesz jogosítványa.

Az 1924-ben született férfi a helyi sajtónak elmondta, hogy már legalább 65 éve van jogosítványa, be tudja mutatni 1931-es keresztlevelét, amiben szerepel születési ideje (1924. július 18) és születési helyen (Texas, Ranger), de azt a hatóságok nem fogadják el. Az sem számít, hogy a második világháborús veterán a katonai behívójával is tudja bizonyítja, hogy 1924-ben született Ranger településen, azt sem fogadják el bizonyítéknak arra, hogy megszületett.

A férfi és barátai mindent megtettek, hogy megtalálják a szükséges iratot, de hiába hívtak fel több megyét, sehol sem találták a születési anyakönyvi kivonatot. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen megoldással lehetne megoldani a jogi problémát. Ami miatt lehet, hogy még horgászengedélyét is el fogják tőle venni.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock