Nem szórakoztak az orosz fémtolvajok: egy egész hidat loptak el

Merész, és feltehetően jól felszerelt fémtolvajokat keresnek az orosz hatóságok, miután valakik elloptak egy vasúti hidat, Murmanszk város közeléből
Kapcsolódó cikkek

Merész, és feltehetően jól felszerelt fémtolvajokat keresnek az orosz hatóságok, miután valakik elloptak egy vasúti hidat, Murmanszk város közeléből – jelentette a helyi sajtó. A helyi ügyészség közlése szerint az elkövetők egy 23 méter hosszú szakaszt lovasítottak meg, ami nagyjából 56 tonnát nyomott.

A használaton kívüli vasúti híd egy erdős területen állt, a mára már elhagyatott Oktyabrszkaja település közelében. A vasútvonalat teherszállításra használták, ritkaföldfémek szállítására, de 2007-ben megszüntették, miután csődbe ment az azt használó cég.

Elloptak egy komplett, kéttonnás hidat
A magánhíd eltűnését akkor vette észre a tulajdonos, amikor át szeretett volna kelni a birtokát kettéválasztó folyón.

A beszámolók szerint a sínek már nem voltak rajta hídon, amikor a fémtolvajok lebontották az szerkezetet. A tolvajok a híd középső részét vitték el. Először mindkét végén levágták, és hagyták, hogy a vízbe essen, majd ott vágták darabokra, hogy elszállítsák.

A híd tulajdonosa egy helyi cég, aminek közlése szerint a tolvajok okozta kár 600 ezer rubel, azaz nagyjából 2,6 millió forint.

Hidat lopott egy orosz
Egyszerűen traktorjára kötözte, és elvonszolta. Fémhulladékként akarta eladni.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:iStock