Egy kutatás szerint a marihuánától a nőknek jobb lesz a szex

Még az orgazmust is jobbá teszi.
Kapcsolódó cikkek

Az talán senkit sem ér meglepetésként, hogy a marihuána sokk mindent tud jobbá tenni, mint mondjuk a zenehallgatást, vagy a 2001 Űrodüsszeiát. Egy amerikai kutatás szerint fel lehet rakni a listára a szexet is – legalábbis a nőknek.

A Journal of Sexual Medicine című orvosi folyóiratban megjelent kutatás eredményei a szeretkezés előtt marihuánát fogyasztó nők többsége arról számolt be, hogy élvezetesebb volt számukra a szex, mint nélküle. Sőt, még az orgazmuson is tudott javítani  — írta az Insider.

A kutatók 373 nőt kérdeztek meg arról, szeretkeztek-e már marihuána hatása alatt, valamint, hogy milyen gyakran használják a szert és milyen módon jutatták az a szervezetükbe. Közülük 127 válaszolta, hogy füvezett már szex előtt. A többségük besodorva szívta.

Többségük szerint a drog fokozta az élvezeteket, 87 szerint sokkal kellemesebb volt, mint nélküle és 77—en azt vették észre, hogy jobban is kívánták a szexet. A kutatás eredményei szerint marihuánával kétszer nagyobb eséllyel lesz a nőknek kielégítő orgazmusa, mint a szer nélkül.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ezt pontosan mi okozza. Lehetséges, hogy a marihuána annyira lelazítja az embereket, hogy könnyebben át tudják adni magukat az élvezeteknek. Esetleg a dopaminszint-növelő hatása játszik szerepet. Illetve azt is tudni, hogy a marihuána hatással van a szexhormonokat irányító agyi területtel, és esetleg ez okozza a nagyobb élvezetet.