Az óvodások évnyitóján előadott erotikus rúdtánc sokkal megdöbbentőbb, mint elsőre gondolnánk

Bár már sok helyen sportágként kezdik elfogadni, az ovisoknak bemutatott produkció inkább a klasszikus, sztriptíz klubos verziót képviselte.
Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról már beszámoltunk, hatalmas botrány okozott Kínában egy óvoda vezetése, miután úgy gondolták, jó ötlet lesz az évnyitón lenge öltözetű rúdtáncosok erotikus műsorával szórakoztatni a kisgyerekeket, és szüleiket. A Sencsen városában található magánóvoda sztriptíz klub hangulatú hétfői megnyitójáról az ott megjelent szülők több videót is készítettek, amik aztán elárasztották a kínai közösségi oldalakat.

A szülők egyike volt Michael Standaert amerikai író, aki Twitter-oldalán osztotta meg a botrányos produkciókról készített videókat.

Ki gondolta, hogy ez jó ötlet lehet? Őrület!

– írta a videók mellé a férfi, akinek egy 4 éves és egy 5 és fél éves gyereke volt ott a megnyitón.

Standaert elmondása szerint a város Baoan nevű negyedében található Xinshahui óvoda igazgatója rácsapta a telefont a feleségére, amikor magyarázatot követelt a 3 és 6 év közötti gyerekek előtt előadott erotikus műsor miatt. Később azonban már nyilvánosan kért elnézést a szülőktől a rúdtáncosok alkalmazása miatt.

Lai Rong közölte, azt gondolta, hogy a profi táncosok produkciója majd jó hangulatot teremt a szülők körében. Ugyanakkor elismerte, hogy nem gondolta végig, milyen műsort is adnak majd elő a szexi ruhákba öltözött táncosok, ami „szörnyű élmény volt a gyerekek és szülők számára”.

Az eset nem kerülte el a helyi hatóságok figyelmét. A baoani oktatásügyi hivatal felszólította az óvoda tulajdonosait, hogy kérjenek bocsánatot a szülőktől és az állampolgároktól, valamint, hogy rúgják ki az igazgatót. Egyben közölték, hogy vizsgálatot indítanak az óvoda működésével kapcsolatban.

Lai Rong a Washington Postnak elmondta: még azelőtt elnézését kért a félresikerült ötletért, hogy erre a hatóságok felszólították volna. A nő kiemelte, a szülőket biztosították arról, hogy a rúdtánc oktatása nem szerepel a tanítási tervükben.

És még egy kis érdekesség a végére: az alábbi videóból kiderült, hogy a tánchoz használt rúd nem volt más, mint a zászlórúd, amire a kínai nemzeti lobogót húzták fel.