Őzek fogadták be a vágóhídról megszökött borjút

Veszélyes, de mégis varázslatos Bonnie története.

Bonnie, alighanem az egyik legboldogabb tehén a világon. A barna-fehér, tarka patás paradicsomi állapotok között éldegél egy farmon, amit állatvédők működtetnek. Az útja azonban hosszú, félelmetes, ám egyben varázslatos is volt idáig – írja a People magazin.

Bonnie egy marhafarmon született, amelyiken az állatokat a húsukért tenyésztik, és vágóhidaknak adják el őket. Ezt a sorsot szánták neki is: négy hónapos volt, amikor több társával együtt egy teherautóra akarták terelni. Nagy volt a zűrzavar, a marhák nyugtalanok voltak, az emberek nem tudtak mindenre odafigyelni. Ezt használta ki Bonnie: egy óvatlan pillanatban átugrott egy kerítést, és a közeli erdőbe menekült.

A gazdái persze keresték a borjút, de nem találtak a nyomára. Hamar feladták a kutatást, mert biztosak voltak benne, hogy a háziállat néhány nap alatt elpusztul egyedül a vadonban. Néhány héttel később azonban kiderült, hogy Bonnie nincs egyedül. A borjú csatlakozott egy őzcsordához.

Fotó: Becky Bartels

Bonnie legnagyobb szerencséjére az erdő, amelyikben a őzekkel élt, egy igazi állatbarát, Becky Bartels birtokán volt. A nő vette észre a vadkamerái felvételein, a kedvenc őzei mellé verődött tehenet. Nem lepődött meg, hiszen a szökevény borjúnak híre ment korábban a környéken.

A szabadságot választotta: bölénycsordához csatlakozott egy háztáji tehén Lengyelországban
Elszökött otthonról, és az egész telet az erdőben töltötte a bölények társaságában.

Becky tudta, hogy bármennyire is csodaszámba megy a borjú története, a csodáknak is vannak határai. Elhatározta, hogy megmenti a négylábút, akinek az életét nem csak a közben beköszöntött kemény tél veszélyeztette, de valószínűleg a szomszédok is rögtön kilőtték volna, ha áttéved a területükre.

Becky egy szánon minden nap ételt vitt a borjúnak, és friss szalmát, amire lefekhetett aludni. Közben felvette a kapcsolatot a Farm Sanctuary nevű állatmenedékkel, hogy segítséget kérjen. A menhely egy kis mentőcsapatot szervezett, majd egy teherautóval elmentek a borjúért, és az új otthonába szállították, ahol biztonságban, barátokkal körbevéve élhet. A vágás elől elmenekült borjú, összesen nyolc hónapot töltött az erdőben, az őzekkel.