Saját lányát vette el az anya, korábban fiával is összekötötte az életét

Azt hitte, ezzel nem lehet gond.
Kapcsolódó cikkek

A 45 éves Patricia Ann Spannt két év börtönre ítélték vérfertőzés miatt, miután összeházasodott saját lányával, a 26 éves Misty Velvet Dawn Spann-nal. Az anyának korábban elvették a gyerekei felügyeletének a jogát, de lányával újra felvette a kapcsolatot 2014-ben, majd 2016-ban össze is házasodtak, mikor Oklahomában törvényes lett az azonos neműek közötti házasság – írta a BBC.

A nyomozók később arra is fényt derítettek, hogy Patricia Ann Spann ezt megelőzően a saját fiával is összekötötte az életét. A fiú akkor 18 éves volt, két évvel később, 2010-ben azonban érvénytelenítették a nászt vérfertőzés miatt – írta az Oklahoman.

Az összeházasodott anya-lánya duót a gyámhivatal fedezte fel egy vizsgálat során. Misty Spann tavaly októberben szintén kérvényezte a házasság érvénytelenítését, azt állította, hogy anyja csalárd módon átverte őt. Azt mondta, hogy Patricia Ann hazudott neki, mikor azt állította, hogy „három különböző ügyvédet is megkérdezett, akik azt mondták, nem lesz gond a házasságukkal”.

Patricia Ann viszont arról beszélt, hogy ő azt hitte, legális az esküvő kettejük között, mert a lány anyakönyvi kivonatában nem ő szerepel biológiai anyjaként, és a házasságot megelőzően mindössze két évvel találkoztak először.

Misty Spann már tavaly novemberben bűnösnek vallotta magát, 10 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és konzultációra kell járnia.

Patricia Spannt a két év börtönbüntetés mellett nyolc év próbaidőre bocsátották, és regisztrálnia kell magát szexuális bűnözőként.

Az oklahomai törvények szerint, ha egy szülő és gyereke házasságot köt, azt már vérfertőzésnek tekintik, függetlenül attól, hogy volt-e közöttük szexuális érintkezés.

Kiemelt kép: Stephens County Jail