Mellkisebbítő műtétet hajtottak végre egy 12 éves fiún

A kínai gyereknek olyan mellei voltak, mint egy 17-18 éves lánynak.
Kapcsolódó cikkek

Mellkisebbítő műtéten esett át egy 12 éves fiú a kínai Ningbo városában, miután a mellei B-s kosárméretűek lettek – jelentette szerdán a Global Times című kínai állami lap. A beszámoló szerint az orvosok egy három órán át tartó műtéttel oldották meg a fiú problémáját,

A csak a Xiaoming álnéven említett fiú Ji Xiaochun fősebész elmondása szerint „úgy néz ki, mint egy átlagos fiú, de a mellei olyanok, mint egy 17-18 éves lánynak”. Ji közlése szerint a fiú mellei három alatt nőttek meg ilyen nagyra.

A mellnagyobbodásról a gynecomastia nevű rendellenesség tehet. Ez, a Házipatika oldalán olvasható leírás szerint egy általában jóindulatú, meglehetősen gyakori elváltozás a férfiak szervezetében, melynek lényege, hogy a női hormonok hatására megnő a mellük.  A kamasz fiúk mintegy 70 százalékát érintheti, és néhány éven belül minden beavatkozás nélkül, magától meg is szűnik.

Ji elmondása szerint gynecomastia az elhízás következtében is kialakulhat. Bár az érintett fiúnak nagyjából normális volt a testsúlya, főleg gyorsételeket és egészségtelen rágcsálnivalókat evett. Nemrég egy másik kínai tartományban egy 15 éves fiún kellett végrehajtani hasonló műtétet. Az ő esetében az elváltozást a túlságosan zsíros étrenddel hozták összefüggésbe.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)