A McDonald’s csaknem 20 év után visszahozza az egyik ikonikus termékét, de csak egyetlen napra

Ráadásul mindezt egy rajzfilm kedvéért teszik. Mi ez, egy párhuzamos univerzum?!
Kapcsolódó cikkek

Talán vannak még olyanok, akik emlékeznek, hogy 1998-ban, vagyis 19 évvel ezelőtt a McDonald’s a McNuggetshez kínált egy különleges szószt, amit szecsuáni szósznak neveztek. Az abban az évben bemutatott Mulan című rajzfilm promóciójaként árult szószt szerették az emberek, de a Meki egy idő után valamiért mégis levette az étlapról.

A szecsuáni szósz rövid tündöklésén és hirtelen bukásán viszonylag gyorsan túltették magukat a fogyasztók, de nem úgy a világ legjobb rajzfilmjének készítője, Justin Roiland, akibe annyira beleivódott a mártogatós íze, hogy még a nagysikerű Rick és Morty-ba is beleszőtte.

A nagysikerű mibe?

Bár itthon nem fut a sorozat, de így sem félek kijelenti, hogy a felnőtteknek szóló Rick és Morty ma az egyik, ha nem a legjobb rajzfilm, de ebbe itt és most nem fogunk belemenni. A lényeg, hogy Roiland az egyik részben főszerepet szánt az 1998-as szecsuáni szósznak. Az említett epizód után valóságos hisztéria tört ki a rajongók között, mindenki ki akarta próbálni a már régen nem kapható szószt.

Rick és Morty

Hogy tényleg mekkora dolog ez az interneten, az jól jelzi, hogy készültek oktató videók is, hogy hogyan lehet közel tökéletesen reprodukálni a csaknem 20 éve nem kapható szószt. Mutatjuk:

De maguk a készítők is utána jártak a dolognak és egy kis szervezkedés után sikerült szerezniük egy nagy adaggal, amit a kamera előtt ki is próbáltak.

A fenti példákból látszik, hogy a Rick és Morty elég nagy hullámokat kavart a McDonald’s körül, a cég pedig úgy döntött, hogy megüli a hirtelen jött népszerűséget és egyetlen napra visszahozza a szecsuáni szószt a rajongók legnagyobb örömére.

A Konbini azt írja, hogy a Meki október 7-re hirdetett egy eseményt, amelynek keretében egyetlen nap erejéig még kapható lesz a klasszikus szósz.

Sajnos Magyarországra egészen biztosan nem fog eljutni a kezedményezés, így nekünk marad a snassz édes-savanyú és a BBQ.