Nem vagy egyedül – az emberek többsége lámpalázas

Több nemzetközi felmérés bizonyítja, hogy a megszégyenüléstől való rettegés az elsők között szerepel az ember félelmei között.
Kapcsolódó cikkek

A lámpaláz a nyilvános szerepléstől való szorongás eredménye. Van, akinek már a bemutatkozás is gondot okoz, de jellemzően vizsgán, prezentáción, állásinterjú során, televíziós szereplésen hatalmasodik el a kellemetlen érzés. A tünetek sokfélék: kéztördelés, izzadás, hangremegés, elpirulás, erős szívdobogás, a gondolatok összekuszálódása, zavart beszéd, és még számtalan, egyénenként változó forma lehetséges. Hiába bármiféle biztatás, nyugtatás, mély légzés: a már kiteljesedett, túlzott félelem nem csökken, amikor valaki úgy érzi, hogy mások bírálhatják a teljesítményét.

Az ANTiIZGULIN egy vadonatúj módszer, melynek célja a lámpaláz végleges leküzdése.

Barkó Judit, szerkesztő-műsorvezetőként 20 évig a közélet ismert szereplője volt. Az elmúlt években kifejlesztett egy egyedülálló praxist, amely személyre szabott tréning keretében megszabadít a lámpaláz kellemetlen velejáróitól, legyen szó állásinterjúról, prezentációról, vizsgáról, riportról, nyilvános szereplésről vagy bármilyen, az egyén számára téttel járó helyzettől. A technika sikerességét igazolja, hogy 3-5 tréning elegendő ahhoz, hogy a korábbi lámpaláz helyét átvegye a nyugodt, magabiztos fellépés. A módszer alapjait összefoglaló ANTiIZGULIN című könyv júniusban, a könyvhétre jelent meg, a Saxum kiadó gondozásában.

Judit előadásokat tart a módszerről szerte az országban, és hamarosan megosztja mindazokkal is, akik tanítani szeretnék. Legközelebb az Everness fesztiválon találkozhatnak vele az érdeklődők, június 30-án.

További információt a www.barkojudit.hu oldalon talál.

Az Everness fesztiválról bővebben: www.everness.hu